Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

To sa len tak nevidí. Turnaj do 15 rokov sa zvrhol. Hrali aj dospelí?

Reprezentácia Mauretánie sa rozhodla odstúpiť z futbalových majstrovstiev Afriky do 15 rokov z bizarného dôvodu. Ich súperi totiž mali nastupovať s omnoho staršími hráčmi.

22.08.2022 08:22
654915258 Foto:
Reprezentácia Mauretánia odstúpila, aby ochránila svojich mladých futbalistov. (ilustračná snímka).
debata (6)

Viditeľný rozdiel vo fyzickej vyspelosti futbalistov bol najmä v stretnutí, v ktorom Siera Leone zdolala Mauretániu 6:0. Obraz o veľkých rozdieloch medzi súpermi na trávniku si môžete urobiť z nasledujúce­ho videa.

Zápas Sierry Leone proti Mauretánii do 15 rokov.

Mauretánia sa rozhodla opustiť šampionát, pretože sa obávala o zdravie svojich mladých futbalistov. Podľa jej zástupcov totiž niektoré tímy porušili pravidlá turnaja a do šampionátu vstúpili s hráčmi v seniorskom veku.

„Mnohí fanúšikovia nás upozornili, že vek hráčov z niektorých tímov je výrazne nad pravidlami. Vzhľadom na nebezpečenstvo, ktoré zápasy za týchto podmienok predstavujú pre našich hráčov, Mauretánia odstupuje z turnaja,“ uviedla vo vyhlásení futbalová asociácia tejto krajiny.

Nie je to po prvýkrát, čo sa v Afrike objavujú podozrenia z manipulácie s vekom futbalistov. Azda najznámejším prípadom je škandál okolo futbalistov Nigérie, ktorí získali zlato na olympiáde v Atlante.

Nwankwo Kanu mal mať v dobe jej konania o 9 rokov viac a Jay-Jay Okocha o desať. Napriek viacerým podozreniam sa manipuláciu s ich vekom nikdy nepodarilo dokázať.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Libéria #majstrovstvá Afriky do 15 rokov