Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To sa len tak nevidí. Turnaj do 15 rokov sa zvrhol. Hrali aj dospelí?

Reprezentácia Mauretánie sa rozhodla odstúpiť z futbalových majstrovstiev Afriky do 15 rokov z bizarného dôvodu. Ich súperi totiž mali nastupovať s omnoho staršími hráčmi.

22.08.2022 08:22
654915258 Foto:
Reprezentácia Mauretánia odstúpila, aby ochránila svojich mladých futbalistov. (ilustračná snímka).
debata (6)

Viditeľný rozdiel vo fyzickej vyspelosti futbalistov bol najmä v stretnutí, v ktorom Siera Leone zdolala Mauretániu 6:0. Obraz o veľkých rozdieloch medzi súpermi na trávniku si môžete urobiť z nasledujúce­ho videa.

Zápas Sierry Leone proti Mauretánii do 15 rokov.

Mauretánia sa rozhodla opustiť šampionát, pretože sa obávala o zdravie svojich mladých futbalistov. Podľa jej zástupcov totiž niektoré tímy porušili pravidlá turnaja a do šampionátu vstúpili s hráčmi v seniorskom veku.

„Mnohí fanúšikovia nás upozornili, že vek hráčov z niektorých tímov je výrazne nad pravidlami. Vzhľadom na nebezpečenstvo, ktoré zápasy za týchto podmienok predstavujú pre našich hráčov, Mauretánia odstupuje z turnaja,“ uviedla vo vyhlásení futbalová asociácia tejto krajiny.

Nie je to po prvýkrát, čo sa v Afrike objavujú podozrenia z manipulácie s vekom futbalistov. Azda najznámejším prípadom je škandál okolo futbalistov Nigérie, ktorí získali zlato na olympiáde v Atlante.

Nwankwo Kanu mal mať v dobe jej konania o 9 rokov viac a Jay-Jay Okocha o desať. Napriek viacerým podozreniam sa manipuláciu s ich vekom nikdy nepodarilo dokázať.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Libéria #majstrovstvá Afriky do 15 rokov