Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Únos aj vykrádačky. V Dortmunde to nebolo ľahké, priznal Koller

Niekdajší český futbalový reprezentant Jan Koller zažil na klubovej scéne najvydarenejšie obdobie hráčskej kariéry v nemeckej Borussii Dortmund.

14.08.2022 15:30
533572432 Foto:
Jan Koller sa dodnes zúčastňuje na exhibičných futbalových zápasoch.
debata

V Dortmunde pôsobil Koller v rokoch 2001 – 2006, s mužstvom BVB získal bundesligový titul a celkovo za Dortmund nastrieľal 79 gólov v 182 súťažných stretnutiach.

Po rokoch v rozhovore pre web eurofotbal.cz priznal, že pôsobenie v Dortmunde bolo náročné, pretože v meste bola vysoká kriminalita a hráči Borussie sa často stávali terčom zlodejov a iných kriminálnych živlov. Vykradli dokonca i Kollera.

Britain Soccer Premier League Čítajte viac Leniví diabli z Manchestru. Pohľad na bežecké dáta hovorí za všetko

„To som zažil iba v Dortmunde. Tam to zažívali všetci hráči. Napríklad Matthiasovi Sammerovi, keď tam ešte hral, uniesli manželku aj s dieťaťom. To bol obrovský prípad, ale na nátlak verejnosti a tej medializácie to jeden únosca položil a priznal sa," uviedol Koller.

Podľa neho bola kriminalita v oblasti veľká a zažilo ju veľa hráčov v klube. „Andy Möller bol vraj vykradnutý trinásťkrát, dodnes drží rekord. Z tohto pohľadu to bolo v Dortmunde náročné,“ vyhlásil Koller.

O 49-ročnom najlepšom strelcovi českej reprezentačnej histórie nedávno vznikol dokument s názvom „Jan Koller – Príbeh obyčajného chlapca“. Mapuje futbalovú cestu dvojmetrového Dina, ako znie dlhoročná prezývka bývalého skvelého zakončovateľa.

France Soccer League One Čítajte viac Ako malé decko. Hviezdny Mbappé vzdal protiútok, neprihrali mu

Koller si v začiatkoch kariéry musel prejsť i klasickým zamestnaním, i keď pomerne kurióznym. V čase po rozdelení Československa sedel v protiatómovom kryte a rozdeľoval mince.

„Keď sa delila republika a prišla nová mena, mali sme na starosti všetky kovové mince. V Prahe na Čiernom moste sme boli v podzemí v takom protiatómovom kryte, kam zo všetkých bánk zvážali vrecia s rôznymi hodnotami mincí," zaspomínal si Koller.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Borussia Dortmund #Ján Koller