Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestúpiť ďalej sa asi ani nedalo. Mak si našiel nového zamestnávateľa

Slovenský futbalista Róbert Mak bude pokračovať v kariére v Austrálii. Naposledy pôsobil dlhoročný reprezentant v maďarskom Ferencvárosi Budapešť.

09.08.2022 09:51 , aktualizované: 12:45
Róbert Mak Foto:
Róbert Mak.
debata (2)

Ako informovala oficiálna stránka klubu, Mak sa dohodol na dvojročnej zmluve s FC Sydney. Tridsaťjedenročný krídelník naposledy pôsobil vo Ferencvárosi Budapešť.

Mak sa tak po prvýkrát v kariére presunie mimo starý kontinent. V minulosti obliekal dresy Norimbergu, PAOK Solún, Zenitu Petrohrad a Konyasporu.

Ryan Giggs. Čítajte viac Manipulátor a tyran? Exhviezde Manchestru United hrozí päť rokov basy

V austrálskom FC Sydney už majú skúsenosti so slovenskými futbalistami. V rovnakom tíme pôsobili Slováci Filip Hološko a Karol Kisel.

Mak hral za Slovensko na ME 2016 a 2020 a so 14 gólmi mu patrí štvrté miesto v historickej tabuľke strelcov.

„Bude to pre mňa fantastická výzva a je pre mňa veľkou cťou podpísať zmluvu s najväčším a najúspešnejším klubom v Austrálii. Počas kariéry som získal niekoľko majstrovských titulov a triumfov v pohári. Viem, čo to znamená a chcem pomôcť tímu v tejto sezóne mojimi skúsenosťami, osobnosťou, gólmi a asistenciami,“ uviedol Mak.

Najbizarnejšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na tomto štadióne hráva miestny Voždovac...

Hlavný tréner FC Sydney Steve Corica si myslí, že Slovák bude prínosom pre tím: „Róbert je skvelý hráč a môže hrať na oboch stranách ihriska. Určite si vytvorí veľa šancí a gólmi nám pomôže k víťazstvám. Odohral veľa zápasov za Slovensko a myslím si, že vynikne aj v našom drese. Pre nás to je veľmi dobrý podpis.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #FC Sydney