Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manipulátor a tyran? Exhviezde Manchestru United hrozí päť rokov basy

48-ročný Ryan Giggs je obvinený z manipulatívneho a násilného správania a z napadnutia expriateľky Kate Grevillovej a jej sestry. Súdny proces by mal trvať dva týždne.

09.08.2022 08:00
Ryan Giggs. Foto:
Ryan Giggs po pondelkovom prvom dni súdneho procesu.
debata

Giggsa zadržala polícia 1. novembra 2020 v jeho dome vo Worsley v oblasti Greater Manchester. Podľa obvinení mala jedna z obetí jeho správania utrpieť ľahké zranenia.

Muž, ktorý s Manchesterom United vybojoval 13 titulov v Premier League, sa kvôli obvineniam vzdal postu trénera reprezentácie Walesu.

Podrobnosti o správaní Giggsa predostrel pred súdom prokurátor Peter Wright, ktorého citoval Daily Mail. Podľa neho zahŕňal Giggsov súkromný život litániu zneužívania ženy, o ktorej tvrdil, že ju miluje.

Marek Rodák Čítajte viac Príchod Lena som čakal. Je na mne, aby som zostal jednotkou

Keď ho Grevillová zablokovala na sociálnych sieťach vyhrážal sa jej, že pošle fotografie súkromného charakteru jej priateľom, pokiaľ neurobí to, čo povie, vyjadril sa Wright.

Vrcholom ich turbulentného vzťahu mal byť incident z 1. novembra 2020, keď mal Giggs stratiť kontrolu nad svojim správaním a udrieť expriateľku hlavičkou a spôsobiť jej zranenia.

„V ten večer sa rozhodla ukončiť ich vzťah potom čo sa dozvedela, že obžalovaný ju opäť podvádzal,“ skonštatoval Wright.

Ohlasy Slovan Čítajte viac Bude vypredané? Slovan ráta predané lístky na Olympiakos v tisíckach

Hádka s následným napadnutím sa mala udiať v Giggsovom dome a jej svedkom a aj priamym účastníkom sa stala Grevillovej sestra.

„Ona sa pokúsila stiahnuť obžalovaného zo svojej sestry. Obžalovaný úplne stratil sebakontrolu a úmyselne udrel Kate do hlavy, čím jej spôsobil opuch pier a modriny,“ opísal Wright. Grenvillovej sestra následne zavolala políciu a tá Giggsa zadržala.

Športoví hriešnici chodili do basy za kadečo Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Bob Hewitt, austrálsky tenista, ktorý neskôr...

Obhajca exfutbalistu Chris Daw povedal, že vzťah jeho klienta mal ďaleko od dokonalosti. „No v jeho priebehu ani raz nepoužil proti pani Grevillovej nezákonné násilie bez ohľadu na to, aké zlé to v ich partnerstve bolo,“ uviedol Daw.

Podľa neho sú obvinenia založené na prekrúcaní, zveličovaní a klamstvách. „Nikoho nenapadol,“ skonštatoval Daw.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Manchester United #wales #Ryan Giggs