Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malo spájať, no aj rozdeľovalo. Zmizne zvláštne gesto zo štadiónov?

Podľa Mail Plus sa 20 kapitánov klubov anglickej Premier League dohodlo, že pokľaknutie futbalistov sa pred každým zápasom súťaže už konať nebude.

01.08.2022 20:30
710863017 Foto:
Futbalisti FC Liverpool a Manchestru City pred výkopom sobotňajšieho Superpohára ešte pokľakli.
debata (10)

Gesto bolo iniciované s cieľom zvýšiť povedomie o hnutí Black Lives Matter, ktoré bojuje za potlačenie rasizmu vo futbale. Od júna 2020 sa stalo samozrejmosťou pred každým duelom.

No nie všetci futbalisti, fanúšikovia či médiá takéto konanie podporovali. V športe totiž platí nepísané pravidlo, že aktéri špičkových podujatí sa majú vyhnúť politickej propagácii.

Milan Škriniar Čítajte viac Inter dal ultimátum na kúpu Škriniara: Veľkoklubom sa čas kráti

Je pravdepodobné, že niektorí futbalisti si pokľaknú počas hlavných televíznych duelov a ostro sledovaných derby. Kapitáni to však nechcú preháňať z obáv, že gesto stratí akýkoľvek význam.

Vedenie Premier League uviedlo, že podporí akékoľvek rozhodnutie hráčov, ale až potom, čo prebehnú konzultácia v tímoch.

Nováčik z Bournemouthu pre Sportsmail potvrdil, že jeho futbalisti už toto gesto nepredvedú v žiadnom zápase najvyššej súťaže. Dôvodom je ich pocit, že stratilo zmysel.

Britain England Euro 2022 Women Soccer Čítajte viac Ronaldo si toľko zarobí za deň. Angličanky dostali za titul smiešnu sumu

Iní sa zase k tomu podobne stavili už počas ročníka 2021/22 – napríklad hviezda Crystal Palace Wilfried Zaha, ktorý to odmietal robiť už od začiatku roku 2021.

Otázne tiež je, či v tom bude pokračovať aj anglická futbalová reprezentácia počas MS v Katare. No tím trénera Garetha Southgate je skôr pod tlakom médií kvôli porušovaniu ľudských práv v Katare, ku ktorému prichádzalo pred štartom novembrového šampionátu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #gesto #Black Lives Matter