Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo si toľko zarobí za deň. Angličanky dostali za titul smiešnu sumu

Triumf ženskej reprezentácie Anglicka má na ostrovoch veľký ohlas. Britské médiá sa pozreli na rozdiel v prémiách medzi mužmi a nežnejším pohlavím.

01.08.2022 18:07
Britain England Euro 2022 Women Soccer Foto: ,
Angličanky oslávili titul majsteriek Európy v pondelok s tisíckami fanúšikov na Trafalgarskom námestí v Londýne.
debata

Odmena v prípade zisku titulu na majstrovstvách Európy medzi ženským tímom Anglicka a federáciou bola dohodnutá ešte pred samotným šampionátom. Každá hráčka si vďaka víťazstvu nad Nemeckom 2:1 po predĺžení prišla na 55-tisíc libier.

A viete aký je denný príjem Cristiana Ronalda? Rovných 55-tisíc libier. Prémie za prvý triumf anglického tímu na finálovom turnaji od zisku titulu majstrov sveta 1966 je mizerný aj v porovnaní s mužskou reprezentáciou.

anglicko futbal Čítajte viac Anglicko oslavuje svoje ženy. Vo finále ME pretlačili Nemky

V prípade, že by Anglicko vlani zvládlo penaltový rozstrel proti Taliansku, získal by každý futbalista 460-tisíc libier – čiže takmer deväťnásobne viac, ako majú ich ženské kolegyne.

V priebehu šampionátu sa hráčky viackrát vyjadrili, že sú sklamané z dramatických rozdielov v odmeňovaní. „Prečo by sme nemali žiadať rovnaké odmeny a platy? Vidíme to už v tenise alebo krikete,“ uviedli v stanovisku.

Angličanky oslavovali titul majsteriek Európy Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
O triumfe domáceho družstva rozhodla v 111....

Anglická futbalová federácia na to zareagovala. „FA platí ženským futbalistkám za reprezentáciu presne to isté, ako ich mužským náprotivkom čo sa týka platieb za zápasy aj bonusov. To platí od januára 2020.“ Týka sa to však len samotných zápasov, nie odmien za konečné umiestnenie.

Napriek menšiemu ohodnoteniu si anglické futbalistky užívali nevídanú podporu fanúšikov aj médií. Hrdinkami šampiónok sú autorky finálových zásahov Elly Tooneová a Chole Kellyhová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #anglická futbalová reprezentácia #ME žien vo futbale