Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nulový Haaland, majster padol. Prvú trofej v Anglicku získal Liverpool

Futbalisti FC Liverpool sa stali šestnástykrát v histórii víťazmi anglického Superpohára.

30.07.2022 20:31
Anglicko Futbal Superpohár Liverpool City Foto: ,
Futbalisti FC Liverpool s trofejou za víťazstvo v anglickom Superpohári.
debata

Futbalisti FC Liverpool sa stali šestnástykrát v histórii víťazmi anglického Superpohára. V sobotnom zápase FA Community Shield v Leicestri zdolali úradujúceho ligového šampióna Manchester City 3:1. „The Reds“ sa radujú zo zisku trofeje prvýkrát od roku 2006.

13. Timo Werner Čítajte viac Pre návrat do Nemecka urobí všetko. Vzdá sa aj polovice platu

Víťaz Pohára FA 2021/2022 nastúpil bez zranenej dvojice Alisson Becker a Diogo Jota, City chýbal pre zranenie kolena Aymeric Laporte. „The Reds“ začali zostra, už v 3. minúte sa uvoľnil Mohamed Salah, no trafil len bočnú sieť. Do vedenia poslal Liverpool v 21. min obranca Trent Alexander-Arnold, ktorý po prihrávke Salaha pravačkou spoza šestnástky zakrútil loptu do siete.

Ederson nemal nárok, lopta sa ešte jemne obtrela o hlavu Nathana Akeho a odrazila sa do brány od pravej žrde. „Citizens“ potom pridali a vypracovali si šance, dobré možnosti na vyrovnanie nevyužili Kevin De Bruyne a nová posila majstra Erling Haaland.

Juraj Chvátal. Čítajte viac V úvode českej ligy zažiaril Slovák. Bol pri dvoch góloch Olomouca

Zverenci Pepa Guardiolu sa dočkali až po prestávke. V 47. min ešte Riyad Mahrez stroskotal na Adrianovi, ktorý nahradil v bránke Alissona, no v 70. minúte sa už o vyrovnanie postaral striedajúci Julian Alvarez, ten skóroval vo svojom prvom súťažnom zápase za City.

Rozhodca pôvodne gól neuznal pre údajný faul Phila Fodena, no nechal si situáciu preskúmať systémom VAR a zásah napokon platil. Video bolo v akcii aj o 10 minút neskôr a odhalil ruku Rubena Diasa po hlavičke striedajúceho Darwina Nuneza, Salah z bieleho bodu namieril presne k žrdi – 2:1.

Futbalové legendy a ich prezývky Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Roberto Baggio - Božský chvostík
Počas väčšej...

Liverpool si už triumf nenechal vziať. Víťazstvo spečatil v nadstavenom čase hlavičkou zblízka Nunez, ktorý zaznamenal takisto svoj prvý súťažný gól v novom drese. Na výsledku už nič nezmenil ani Haaland, ktorý v samom závere trafil z dorážky brvno.

Liverpool tak úspešne vykročil do novej sezóny, 16. triumfom v Superpohári sa v historickej tabuľke vyrovnal na druhom mieste londýnskemu Arsenalu, na čele je Manchester United s 21 trofejami.

anglický Superpohár – FA Community Shield:
FC Liverpool – Manchester City 3:1 (1:0)
Góly: 21. Alexander-Arnold, 83. Salah (z 11 m), 90.+4 Nunez – 70. Alvarez

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #FC Liverpool #manchester city #Superpohár