Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechutnosti v Budapešti. Slovanistov napadli kameňmi, vec rieši UEFA

V utorok podvečer bol autobus s futbalistami a realizačným tímom Slovana Bratislava napadnutý fanúšikmi Ferencvárosu.

19.07.2022 22:38 , aktualizované: 20.07.2022 06:02
autobus Slovan new Foto:
Autobus Slovana Bratislava.
debata (66)

Po oficiálnom tréningu a následnej tlačovej konferencii odvážal autobus výpravu Slovana späť do budapeštianskeho hotela.

Ako informuje Nemzeti Sport slovanistov odprevádzali tri policajné autá, keď na autobusovej zastávke Népliget niekto hodil na vozidlo kamene.

Zápas Slovan - Ferencváros z roku 1992 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Zákrok proti nespratným maďarským fanúšikom...

Pri incidente nebol podľa maďarského portálu nikto z futbalistov ani trénerov zranený, keďže bola poškodená iba vonkajšia vrstva okna. Polícia začala po páchateľovi okamžite pátrať.

Podľa informácií Pravdy je o incidente informovaný aj delegát UEFA a situáciu rieši. Kvôli hrozbám fanúšikov Ferencvárosu sa údajne má posilniť aj strážna služba hotela, v ktorom je výprava Slovana ubytovaná.

Obaja tréneri pritom v priebehu utorka vyzývali oba fanúšikovské tábory, aby zabudli na udalosti spred 30 rokov, keď prišlo v Bratislave k zásahu policajného komanda voči priaznivcom Ferencvárosu. Na stredajší duel sa do metropoly Maďarska chystá najmenej 500 priaznivcov belasých.

Čo odznelo v maďarských médiách pred FTC - Slovan Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Portál vg.hu informuje o futbalovej horúčke a...

Maďarská polícia v stredu ráno priniesla správu, že v noci sa podarilo identifikovať údajného páchateľa, ktorý hodil kameň na autobus slovanistov. Nadránom ho zadržali v jeho byte.

Tridsaťročný Gábor Cs. sa pri výsluchu k činu priznal a povedal, že spáchanie skutku ľutuje. Polícia ho obvinila z vandalizmu a narušenia verejného poriadku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

66 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #Ferencváros Budapešť #Slovan Braislava