Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hlavičku do Materazziho riešil celý svet. Jubilant Zidane odhalil pravý dôvod skratu

Zinedine Zidane dostáva červenú kartu a šomrajúc mieri do šatne popri vystavenej trofeji pre víťaza. Azda ani neexistuje futbalový fanúšik, ktorý by nepoznal moment, ktorý dal bodku za kariérou jedného z najlepších hráčov histórie.

24.06.2022 12:14
Zinedine Zidane Foto:
Nezabudnuteľný moment z finále MS 2006. Zinedine Zidane posiela úderom hlavou na zem Marca Materazziho.
debata

Hlavičkový incident sa odohral v predĺžení finále majstrovstiev sveta 2006.

Vtedajší francúzsky kapitán nešportovým spôsobom poslal na trávnik v Berlíne Taliana Marca Materazziho. Mimochodom, išlo o strelcov oboch gólov za stavu 1:1.

K situácii prišlo v závere predĺženia. Po tom, ako taliansky obranca Zidana držal za dres, mu hviezda Les Bleus povedala, že tričko môže dostať až po zápase. Materazzi mu na to odpovedal: „Dal by som prednosť tvojej sestre.“

Tieto slová spôsobili pamätný výbuch muža, ktorý patril medzi najlepších hráčov celého turnaja. Zidane poslal Materazziho na trávnik hlavičkou do hrude a rozhodca ho vylúčil.

Pripomeňte si pamätný moment vo videu:

Taliani vyhrali 5:4 po rozstrele z 11 m, z bieleho bodu neuspel len David Trezeguet. Zidanova rozlúčka s futbalom tak mala veľmi trpkú príchuť.

„Nie som vôbec hrdý na to, čo som urobil, ale je to súčasť mojej minulosti,“ povedal nedávno Zidane, ktorý vo štvrtok oslávil päťdesiatku, pre Telefoot.

Štadióny pre MS vo futbale v Katare 2022 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...

Skóre spomínaného zápasu otvoril z penalty drzým „panenkovským“ spôsobom. Lopta sa odrazila za chrbát Gianluigiho Buffon od brvna. Mnohí takéto prevedenie považovali za šialenstvo.

„Mal som sekundu či dve na to, aby som si premyslel, ako to vziať. Stál predo mnou brankár, ktorý ma veľmi dobre poznal, takže som musel niečo vymyslieť. Vyšla mi z toho technická možnosť, nemyslím si, že to bolo šialenstvo,“ povedal Zidane.

VIDEO: Zidanova penalta vo finále MS 2006

O Zidanovi sa v uplynulých dňoch hovorilo v súvislosti s možným pôsobením na lavičke Paríža St. Germain, momentálne má priority nastavené inak. Podľa RMC Sport chce prevziať po MS v Katare francúzsku reprezentáciu.

Späť však k jeho úderu hlavou, ktorý zvečnili aj v bronzovom súsoší, tentoraz z Materazziho pohľadu.

Toho zarazilo, že niektorí novinári či priaznivci tvrdili, že slovne napadol aj Zidanovu mamu.

Najdrahší futbalisti sveta Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
20. João Félix (Port./Atlético Madrid): 90,8...

„Nikdy by som si nedovolil uraziť jeho matku. Tú svoju som stratil, keď som mal 15 rokov,“ rázne poprel obvinenia pred niekoľkými rokmi.

Zidane teraz potvrdil, že o Materazzi o jeho mame nehovoril. "Urazil však moju sestru. Moja mame bola v ten deň veľmi unavená, tak som niekoľkokrát zavolal sestre.

Musel som sa sústrediť, ale toto sú veci, ktoré vás mätú. Niečo vo mne spustil, keď hovoril o Lile (sestre). V tej chvíli som bol zraniteľný a potom človek robí veci, ktoré by robiť nemal."

Materazzi k svojmu výroku poznamenal:

„Hrali sme ten istý zápas a obaja sme skórovali, ale on bol veľký šampión a ja som bol oproti nemu úplne nanič. Neboli sme v tom istom svete. Takto som pochopil jeho výsmech a reagoval som.“

Zidane. Čítajte aj So Zidanom roky po skrate neprehovoril. V sprche vyfajčil 250 cigariet
debata chyba
Viac na túto tému: #Zinedine Zidane #Marco Materazzi