Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred 20 rokmi potupil Seamana. Ronaldinho odtajnil pravdu o slávnom góle

Presne pred 20 rokmi, 21. júna 2002, padol gól, ktorý sa zapísal nielen do histórie svetových šampionátov, ale aj futbalu.

21.06.2022 11:55
David Seaman, Ronaldinho Foto:
Spomienka na 21. jún 2002. David Seaman inkasuje pamätný gól po tom, ako ho zaskočil Ronaldinho. Brazília zdolala Anglicko 2:1.
debata (2)

Strelil ho hviezdny Brazílčan Ronaldinho vo štvrťfinále MS v Japonsku a Južnej Kórei.

Nenápadným, ale nádherným oblúčikom z priameho kopu z približne 39 metrov nachytal anglického brankára Davida Seamana a rozhodol o víťazstve 2:1.

Dnes 42-ročný Ronaldinho nedávno priznal, nemal v úmysle prelobovať gólmana Albiónu.

Najdrahší futbalisti sveta Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
20. João Félix (Port./Atlético Madrid): 90,8...

„Nie, nebol to zámer,“ povedal koncom mája pred finálovým zápasom Ligy majstrov v Paríži, citoval ho aj portál Sportbible.

"Ale dôkladne sme si Angličanov naštudovali a vedeli sme, že brankár sa pri priamych kopoch zvykne posúvať trochu dopredu.

Vlastne som mal šťastie, že sa lopta takto dostala do siete. Na smútok mnohých Angličanov a šťastie toľkých Brazílčanov," dodal na margo zásahu v Šizuoke, ktorý si môžete pripomenúť vo videu:

Na otázku, či išlo o najdôležitejší gól jeho kariéry, odvetil:

„Bol jeden z najdôležitejších. Je to pozoruhodné, pretože kdekoľvek som, ľudia sa ma naň pýtajú. Aj keď som strelil dôležitý gól proti Realu Madrid, tento vzbudzuje záujem, kamkoľvek idem,“ doplnil 97-násobný reprezentant.

Gólom v 50. minúte dokonal obrat a poslal Brazíliu do semifinále. V ňom zdolala Turecko 1:0 a jazdu za trofejou zavŕšila víťazstvom nad Nemeckom 2:0.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ronaldinho #brazílski futbalisti #anglickí futbalisti #MS 2002 vo futbale #David Seaman