Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne zľutovanie. Po podpise zmluvy v Moskve Poliak v repre skončil

Poľská futbalová federácia vyradila z reprezentácie Macieja Rybusa a nepočíta s ním do nominácie na tohtoročné majstrovstvá sveta.

20.06.2022 16:42
Maciej Rybus. Foto:
Maciej Rybus.
debata (5)

Rázny krok prišiel po tom, čo sa tridsaťdvaročný obranca rozhodol zotrvať v Rusku a prestúpiť do Spartaka Moskva.

Rybus, ktorý odohral v národnom mužstve 66 zápasov, strávil uplynulých päť sezón v Lokomotive Moskva a k mestskému rivalovi prišiel ako voľný hráč.

Samuel Eto'o. Čítajte viac Exhviezda Barcelony priznala daňové podvody. Vyviazla s podmienkou

Rybus sa rozhodol zotrvať v Rusku, no jeho reprezentačný spoluhráči z krajiny odišli. Grzegorz Krychowiak zamieril v marci z Krasnodaru na hosťovanie do AEK Atény a Sebastian Szymanski je na odchode z Dinama Moskva.

„Tréner národného tímu Czeslaw Michniewicz hovoril s Maciejom Rybusom, ktorý zostal v Poľsku po konci tréningového kempu. Tréner hráča informoval, že kvôli jeho súčasnej klubovej situácii, ho nepovolá do septembrového tréningového kempu a nebude s ním počítať v tíme, ktorý pôjde na MS do Kataru,“ uvádza sa vo vyhlásení federácie.

Bola pre Milana Škriniara sezóna 2021/22 poslednou v drese Interu Miláno? Čítajte viac Šéf Interu o Škriniarovi: Ťažšie je nahradiť útočníka, ako obrancu

Poľsko po ruskej invázii na Ukrajinu odmietlo hrať zápasy baráže o MS v Katare proti krajine a FIFA ju následne úplne vyradila z kvalifikácie. Poliaci sa na šampionáte predstavia v C-skupine spolu s Mexikom, Saudskou Arábiou a Argentínou.

Štadióny pre MS vo futbale v Katare 2022 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Rusko #Spartak Moskva #poľská futbalová reprezentácia