Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Exhviezda Barcelony priznala daňové podvody. Vyviazla s podmienkou

Bývalý kanonier FC Barcelona Samuel Eto'o spoznal trest za porušenie zákona počas pôsobenia v katalánskom veľkoklube.

20.06.2022 16:30
Samuel Eto'o. Foto:
Samuel Eto'o.
debata

Podľa portálu sport.es sa bývalý útočník Barcelony a Interu Miláno priznal a dostal podmienečný trest odňatia slobody na 22 mesiacov za daňové podvody vo výške takmer štyri milióny eur.

Eto'o však počas súdneho procesu tvrdil, že sa stal obeťou manipulácie zo strany svojho bývalého manažéra Josého Maria Mesallesa.

Bola pre Milana Škriniara sezóna 2021/22 poslednou v drese Interu Miláno? Čítajte viac Šéf Interu o Škriniarovi: Ťažšie je nahradiť útočníka, ako obrancu

Podvody sa týkali daňových priznaní k dani z príjmu fyzických osôb v rokoch 2006 až 2009, v ktorých Eto'o nepriznal príjem pochádzajúci z prevodu imidžových práv na spoločnosti Puma a Barcelonu.

Vo vyhlásení 41-ročný bývalý kamerunský reprezentant uviedol, že splatí všetky peniaze. No nezabudol pripomenúť, že pyká za kroky Mesallesa, ktorého v čase spáchania trestných činov považoval za otca.

Francúzsko po triumfe vo finále MS v Rusku 2018. Čítajte viac Kto bude majstrom sveta vo futbale? Superpočítač našiel víťaza

„Bol to môj otec, ktorý sa staral o dieťa, ktorým som vtedy bol. Zaplatím, ale vždy som robil to, čo mi otec povedal, že musím urobiť,“ vyhlásil Eto'o, ktorý mal na začiatku predmetného obdobia 25 rokov.

Španielska prokuratúra pôvodne žiadala pre EtEto'a a Mesallesa nepodmienečné tresty na štyri roky a šesť mesiacov. Mesalles napokon vyviazol s 12 mesačným podmienečným trestom.

Najúspešnejšie kluby na prestupovom trhu Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Empoli FC - Taliansko, 91 000 000 eur...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #fc barcelona #Samuel Eto'o