Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Máš iný názor? Letíš z klubu. Ukrajinský tím vyhodil dvoch trénerov

Odlišné pohľady na vojnový konflikt na Ukrajine stáli miesto dvoch mládežníckych trénerov v mužstve FC Kryvbas.

12.06.2022 11:45
Fanúšikovia ukrajinskej futbalovej reprezentácie. Foto:
Fanúšikovia ukrajinskej futbalovej reprezentácie.
debata (11)

Klub, ktorý sa nachádza v stredoukrajinskom meste Kryvyj Rih a pôsobí v druhej lige na webovej stránke oznámil, že tréner mládežníckeho tímu Vitalij Vitsenec a jeho asistent Stanislav Djačenko odídu.

„FC Kryvbas má jasný a jednoznačný proukrajinský postoj. Ukrajina je suverénny nezávislý štát. Rusko je agresor," píše sa v stanovisku klubu.

Viačeslav Bykov. Čítajte viac Legendárny Bykov obhajuje inváziu: Mládež má vymyté mozgy

„Iný pohľad na dianie je pre klub neprijateľný, iná pozícia pre FC Kryvbas jednoducho neexistuje. Klub nebude zatvárať oči a nikoho ospravedlňovať."

Samotný klub nespresnil, v čom presne sa mala dvojica Vitsenec – Djačenko previniť, respektíve aké sú ich postoje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Česko - Slovensko Čítajte viac Putin má črty masového vraha. Nemá to v hlave v poriadku, tvrdí česká ikona

Vitsenets je bývalý ukrajinský mládežnícky reprezentant, ktorý strávil časť svojej klubovej kariéry v Šachtare Doneck a len minulý rok prevzal svoju trénerskú úlohu v Kryvbase.

Ukrajinský futbal má takmer nulovú toleranciu voči tým, ktorí neboli ochotní vystúpiť proti ruskej vojenskej kampani. Platilo to aj rekordérovi v počte zápasov za národný tím Anatolijovi Timoščukovi.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #vojna na Ukrajine