Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daň za takmer 100-ročný štadión. Vo Viedni sa prepadol kus trávnika

Jeden problém za druhým sprevádzal zápas Ligy národov medzi Rakúskom a Dánskom (1:2). Najprv vypadla elektrina, po zápase sa zase objavila diera na ploche.

07.06.2022 19:30
V zápase Rakúska proti Dánsku nastúpil aj... Foto:
V zápase Rakúska proti Dánsku nastúpil aj stredopoliar Christian Eriksen (vľavo).
debata

Výpadok elektrického prúdu oddialil začiatok zápasu až o 90 minút a nakoniec začal až o 22.15 h. Rozruch vyvolala aj netradičná nerovnosť v stredovom kruhu štadióna Ernsta Happela.

Stánok, ktorý bol otvorený ešte v roku 1931 a prešiel mnohými rekonštrukciami, tak pripravil domácim futbalistom a Dánom dve nemilé prekvapenia.

Štefan Tarkovič Čítajte viac Potvrdené, Slováci sú bez trénera. Tarkovič pri reprezentácii skončil

V utorok sa zástupcovia rakúskeho zväzu a správcom štadióna snažili o nápravu plochy tak, aby bola pripravená na piatkový zápas proti majstrom sveta z Francúzska.

Dieru v strede ihriska objavil po záverečnom hvizde dánsky útočník Andreas Skov Olsen. Televízne zábery odhalili, ako mu v nej zmizla polovica predkolenia.

Podľa Rakúskeho futbalového zväzu je dôvodom nerovnosti výrazné zvýšenie hladiny podzemnej vody kvôli búrkam v noci z nedele na pondelok. Podľa generálneho riaditeľa zväzu Bernharda Neuholda spodná voda tlačila na hraciu plochu a vytvorila onú dutinu.

Vedenie štadióna v priebehu dneška skontrolovalo podložie na celej hracej ploche a prípadne ďalšie dutiny mal odhaliť špeciálny prístroj podobný röntgenu. „Nevieme povedať, či hrozia ďalšie nerovnosti. Všetko preverujeme," dodal Neuhold s tým, že analýza má byť hotová v stredu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #rakúska futbalová reprezentácia #UEFA Liga národov