Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci remizovali s Talianskom 1:1 a sú na čele A-skupiny

Slovenskí reprezentanti v malom futbale remizovali s Talianskom 1:1 vo svojom druhom zápase základnej A-skupiny ME v Košiciach. Do vedenia išli v 34. minúte gólom Adama Bombicza, ale o tesný náskok prišli v poslednej 50. minúte, keď vyrovnal Jacob Ugas.

05.06.2022 20:10
Slovensko, fanúšikovia Foto: ,
Slovenskí fanúšikovia v Steel aréne.
debata

Zverenci Ladislava Borbélyho majú po dvoch zápasoch štyri body a mieria za postupom do ďalšej fázy. Účinkovanie v základnej skupine uzavrú súbojom s Poľskom, ktorý je na programe v utorok od 20.15.

Slovensko – Taliansko 1:1 (0:0)

Góly: 34. Bombicz – 50. Ugas. Rozhodovali: Serdarevič (Bos.), Mod (Ang.), Šik (ČR), Popovič (Č. Hora)
Slovensko: Kapraľ, Pella – Kuhajdík, Mikluš, Beliš, Gere, Janič, Ďuráči, Rožník, Repa, Buchel, Dzíbela, Brestovanský, Bombicz, Paukner
Taliansko: Vascello, Massafra – Assad, Bacoli, Scordino, Creaco, Ugas, Calabrese, Gianpaolo, Trovato

Slováci boli proti Taliansku v pozícii favorita a hoci predviedli v prvom polčase viac ofenzívnej aktivity, gólový úspech nedosiahli. V úvode zápasu mal dve sľubné príležitosti skórovať Bombicz, ale neuspel rovnako ako Mikluš, ktorý zblízka prestrelil bránku.

Slováci neskórovali ani z ďalších šancí prvého polčasu, no v jeho závere mohli skóre otvoriť Taliani. Scordino z polovice ihriska tesne minul odkrytú bránku slovenského tímu.

Bezgólové skóre sa zmenilo v 34. minúte. Na radosť početnej diváckej kulisy išli do vedenia slovenskí reprezentanti, keď Bombicz získal loptu v rozohrávke súpera a po individuálnej akcii prekonal brankára Vascella – 1:0.

Ten istý hráč mohol pridať aj ďalší gól, v 42. minúte však nevyužil šancu v strednej vzdialenosti. Taliani v závere častejšie zapájali do útočných akcií aj brankára, čo mohol potrestať Mikluš, ale strelou z vlastnej polovice netrafil bránku.

Nedáš-dostaneš potvrdil v závere zápasu Ugas, keď brankár Kapraš nedokázal zneškodniť jeho hlavičku a lopta skončila v slovenskej sieti – 1:1.

debata chyba