Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škót ide proti svojim. Chcem, aby v baráži aj na MS uspela Ukrajina

V stredu privíta Škótsko v Glasgowe futbalistov Ukrajiny. Víťaz duelu sa vo finále baráže o MS v Katare stretne s Walesom.

30.05.2022 21:30
Greame Souness pôsobí ako komentátor... Foto:
Greame Souness pôsobí ako komentátor futbalových zápasov.
debata (5)

Bývalý kapitán škótskej reprezentácie, futbalový tréner a komentátor Greame Souness teraz šokoval domácich priaznivcov vyhlásením, že fandí Ukrajine. Chce, aby aj týmto spôsobom vyslala do sveta správu, že inváziu Ruska do tejto krajiny odsudzuje celý svet.

„Nechcem len, aby sa Ukrajina kvalifikovala na MS. Chcem aby ich vyhrala,“ uviedol Souness. Následne sa rozhorčene vyjadril k ľuďom s názorom, ktorí sa zastávajú akcii Ruska. „Ako hlboko musíte strčiť hlavu do piesku, aby ste si neuvedomili situáciu, v ktorej sa svet nachádza?"

Milan Škriniar (vpravo) vo vlaňajšom kvalifikačnom súboji proti Slovinsku. Čítajte viac Slovenskí futbalisti si budú voliť kapitána. Favorit je jasný

Podľa Sounessa sa musí svet zjednotiť a vyslať jasnú správu, že správanie Ruska je neprijateľné. Na víťaza súboja medzi Škótskom a Ukrajine čaká vo finále baráže Wales.

No nie všetci zdieľali nadšenie Sounessa pre Ukrajinu. Hovorca najväčšieho fanklubu národného tímu Hamish Husband nimi nebol nadšený. „Chápem jeho ťažkú situáciu. Ale je sklamaním počuť, ako bývalý kapitán podporuje iný tím v zápase proti vlastnej krajine.“

Najhodnotnejšie futbalové kluby sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tottenham (Angl.): 2,35 miliardy dolárov.

Škótsko tak delia už len dve víťazstvá od účasti na majstrovstvách sveta. Chýbať im však bude kľúčová dvojica Kieran Tierney a Ryan Jack, ktorá je zranená.

K škótskemu výberu sa len dva dni pred zápasom pridal kapitán a hráč FC Liverpool Andy Robertson, ktorý ešte v nedeľu absolvoval sprievod ulicami Liverpoolu po zavŕšení futbalovej sezóny.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #škótska futbalová reprezentácia #MS v Katare 2022