Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ide o kvalitu, nie o pohlavie. FIFA urobila revolučné rozhodnutie

Vo výbere 36 rozhodcov, ktorí pôjdu pískať na svetový šampionát do Kataru, sú po prvýkrát v histórii aj ženy.

20.05.2022 20:20
Stéphanie Frappartová má bohaté skúsenosti s... Foto:
Stéphanie Frappartová má bohaté skúsenosti s mužským futbalom z francúzskej Ligue 1.
debata

Na majstrovstvá sveta v Katare získali spomedzi 36 rozhodcov nomináciu aj Stéphanie Frappartová z Francúzska, Salima Mukansangová z Rwandy a Yoshimi Yamashitová z Japonska.

Nežnejšie pohlavie bude zastúpené aj medzi asistentmi v podobe Neuzy Backovej z Brazílie, Mexičanky Karen Diazovej a Kathryn Nesbittovej z USA.

Bývalý reprezentačný útočník Ukrajiny Andrej Ševčenko. Čítajte viac Poverenie od Zelenského. Exkanonier Ševčenko získal dôležitú funkciu

„Týmto sa uzatvára dlhý proces, ktorý sa začal pred niekoľkými rokmi nasadením rozhodkýň na mužské a seniorské turnaje FIFA," povedal šéf rozhodcov FIFA Pierluigi Collina.

„Týmto spôsobom jasne zdôrazňujeme, že pre nás je dôležitá kvalita a nie pohlavie," uviedol Collina s tým, že si zaslúžia byť na MS, pretože dlhodobo predvádzajú vysokú úroveň rozhodovania.

Erling Haaland. Čítajte viac Nór sa buchol po vrecku. Pri rozlúčke s Dortmundom dával hodinky

Priekopníčkou medzi ženami s píšťalkou je Frappartová, ktorá sa stala prvou rozhodkyňou v mužskej najvyššej súťaži Ligue 1. Zápasy viedla aj v kvalifikácii MS či zápase európskeho Superpohára.

Podobné skúsenosti má v Ázii aj 36-ročná Yamashitová. Rozhodovala japonskú najvyššiu súťaž, súboje v Ázijskom pohári aj tamojšiu Ligu majstrov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Medzinárodná futbalová federácia FIFA