Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bojoval až do konca. Agent hviezdnych futbalistov Raiola zomrel

Úmrtie svetoznámeho futbalového manažéra Mina Raiolu bolo potvrdené na jeho účte na Twitteri.

30.04.2022 16:39
Mino Raiola. Foto:
Mino Raiola.
debata (5)

Mino Raiole trpel bližšie nešpecifikovaným ochorením už od januára, keď strávil dlhší čas v nemocnici. Pred dvoma dňami talianske médiá predčasne informovali o jeho smrti – tieto správy vyvrátila jeho pravá ruka Jose Fortes Rodriguez.

V sobotu popoludní však dlhý príspevok na jeho účte na Twitteri oznámil jeho úmrtie a bolo v ňom uvedené, že bojoval až do konca.

Raiola v minulosti pomáhal aj slovenskému reprezentantovi Vladimírovi Weissovi mladšiemu a zastupoval hviezdnych hráčov ako Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovič, Mario Balotelli či Erling Haaland.

Jeden z najznámejších futbalových agentov histórie sa síce narodil v Taliansku, ale odmalička vyrastal v Holandsku, kam sa presťahovali jeho rodičia.

Po veľmi krátkej hráčskej kariére v tíme HFC Haarlem sa stal manažérom agentúry Sports Promotions. Meno si urobil prestupmi futbalistov z Holandska do Talianska, na čo využíval väzby z oboch krajín.

Mal povesť nekompromisného manažéra a viackrát prejavil svoj obchodný talent. Najlukratívnejším obchodom, ktorý zastrešoval, bol prestup Paula Pogbu z Juventusu Turín do Manchestru United.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Mino Raiola