Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojoval až do konca. Agent hviezdnych futbalistov Raiola zomrel

Úmrtie svetoznámeho futbalového manažéra Mina Raiolu bolo potvrdené na jeho účte na Twitteri.

30.04.2022 16:39
Mino Raiola. Foto:
Mino Raiola.
debata (5)

Mino Raiole trpel bližšie nešpecifikovaným ochorením už od januára, keď strávil dlhší čas v nemocnici. Pred dvoma dňami talianske médiá predčasne informovali o jeho smrti – tieto správy vyvrátila jeho pravá ruka Jose Fortes Rodriguez.

V sobotu popoludní však dlhý príspevok na jeho účte na Twitteri oznámil jeho úmrtie a bolo v ňom uvedené, že bojoval až do konca.

Raiola v minulosti pomáhal aj slovenskému reprezentantovi Vladimírovi Weissovi mladšiemu a zastupoval hviezdnych hráčov ako Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovič, Mario Balotelli či Erling Haaland.

Jeden z najznámejších futbalových agentov histórie sa síce narodil v Taliansku, ale odmalička vyrastal v Holandsku, kam sa presťahovali jeho rodičia.

Po veľmi krátkej hráčskej kariére v tíme HFC Haarlem sa stal manažérom agentúry Sports Promotions. Meno si urobil prestupmi futbalistov z Holandska do Talianska, na čo využíval väzby z oboch krajín.

Mal povesť nekompromisného manažéra a viackrát prejavil svoj obchodný talent. Najlukratívnejším obchodom, ktorý zastrešoval, bol prestup Paula Pogbu z Juventusu Turín do Manchestru United.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Mino Raiola