Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zväz chce Bratislavu, policajti nie. Chaos okolo pohára pokračuje

V rokovaniach o dejisku finálového zápasu Slovenského pohára vo futbale budú kompetentní pokračovať v pondelok.

29.04.2022 15:42
Futbalový zväz rozhodol, že finále sa má hrať... Foto: ,
Futbalový zväz rozhodol, že finále sa má hrať na Tehelnom poli.
debata (4)

Slovenský futbalový zväz (SFZ) o ďalších rokovaniach informoval v piatok prostredníctvom riaditeľky PR a tlačovej hovorkyne Moniky Jurigovej.

„SFZ chce verejnosť ubezpečiť, že finále najstaršej pohárovej súťaže na Slovensku zrušené nie je. V rokovaniach sa bude pokračovať v pondelok aj za prítomnosti zástupcov oboch klubov a mestskej polície,“ uviedla Jurigová.

Tehelné pole Čítajte viac Chaos okolo finále. Zväz ide podľa plánu, no môže dostať stopku

Podľa nej starosta Mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Rudolf Kusý ako aj ostatní zástupcovia sa snažia nájsť riešenie, aby sa finále odohralo.

„Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave navrhuje, aby sa zápas konal bez prítomnosti divákov a dokonca na inom štadióne. Táto požiadavka je pre SFZ neprijateľná,“ konštatuje Jurigová.

národný futbalový štadión tehelné pole Čítajte viac Bratislavské finále v ohrození? Polícia žiada zakázať pohárové derby

Zväz pôjde v pondelok s jasným návrhom, aby sa za každých okolností hralo v Bratislave. „Bola by veľká škoda, keby na správanie pár desiatok rizikových fanúšikov doplatili slušní priaznivci futbalu,“ povedala Jurigová pre futbalsfz.sk.

Konanie zápasu na Tehelnom poli schválili členovia výkonného výboru SFZ. KR PZ sa však v stredu obrátilo na mestskú časť Bratislava-Nové Mesto so žiadosťou o zakázanie stretnutia, ktoré je naplánované na nedeľu 8. mája a vzhľadom na povesť fanúšikov ŠK Slovan Bratislava i Spartaka Trnava patrí medzi rizikové.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #futbal #Slovenský pohár vo futbale