Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zapojenie do lukratívneho biznisu popieral. Piquého usvedčili nahrávky

Hviezda španielskeho futbalu Gerard Piqué vyrokoval pre svoju spoločnosť Kosmos províziu 24 miliónov eur za presunutie španielskeho Superpohára do Saudskej Arábie.

20.04.2022 08:30
Gerard Piqué. Foto:
Výplata z FC Barcelona nie je už dávno jediným príjmom Gerarda Piquého.
debata

V čase oznámenia nečakaného presunu podujatia do exotickej krajiny prezident Španielskej futbalovej federácie Luis Rubiales akékoľvek zapojenie futbalistu do rokovaní popieral.

No teraz Piquého usvedčili niekoľko rokov staré telefonické rozhovory medzi ním a Rubialesom, ktoré nedávno získali hekeri a boli zverejnené v médiách.

V niektorých častiach štadióna Camp Nou mali očividne prevahu biele dresy priaznivcov Frankfurtu. Čítajte viac Bitka o Camp Nou sa začala už pred výkopom. Aj tú Barcelona prehrala

Federácia zmenila od roku 2020 formát Superpohára zo zápasu medzi víťazom ligy a národného pohára na Final Four a presunula ho do Saudskej Arábie. Za to mala každoročne od bohatej krajiny získať 40 miliónov eur.

Denník El Confidencial, ktorý nahrávky zverejnil uviedol, že Piquého spoločnosť Kosmos Group mala za vyrokovanie šesťročnej zmluvy získať štyri milióny za každý turnaj.

Piqué na nahrávke hovorí, že peniaze budú rozdelené medzi kluby a federácii zostane približne šesť miliónov eur. Zástupcovia zväzu pre El Confidencial reagovali, že na zachytených rozhovoroch nie je nič nezákonné a že detaily dohody už boli v minulosti zverejnené.

Španielsko Futbal LM E Barcelona Dynamo Kyjev Čítajte viac Piqué zareagoval na novinára. Zverejnil svoj príjem

Akékoľvek pochybenie odmieta aj španielsky majster sveta a majster Európy Piqué, ktorý dosahuje úspechy aj mimo ihriska. Jeho Kosmos Group napríklad stála za zmenou starého formátu tenisového Davis Cupu.

„Nemám čo skrývať. Všetko, čo sme urobili, bolo legálne. Som na to pyšný, pretože sme odviedli skvelú prácu,“ povedal Piqué po poslednom ligovom súboji s Cadizom, v ktorom Barcelona nečakane prehrala 0:1.

„Viem, ako oddeliť obchody od mojej hráčskej kariéry. Stret záujmov záleží na tom, aký má daný človek hodnoty,“ dodal bývalý španielsky reprezentant.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #fc barcelona #Gerard Piqué