Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Derby o trofej je blízko. Slovan to však v odvete nemal ľahké

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do finále Slovnaft Cupu. Po úvodnej bezgólovej remíze zdolali v utorňajšej domácej odvete semifinále AS Trenčín 2:1.

19.04.2022 22:03
SR Bratislava šport futbal SP 1/2 odveta... Foto: ,
Slovanista André Green pred brankárom Trenčína Michalom Kukučkom.
debata

V súboji o trofej sa 8. mája stretnú s postupujúcim zo stredajšej odvety medzi FK Senica a FC Spartak Trnava (19.30). V prvom zápase uspela Trnava 3:0.

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 2:1 (2:0) - prvý zápas 0:0, Slovan postúpil do finále
Góly: 9. Agbo, 40. Mustafič – 70. Ikoba. ŽK: Kankava, Rabiu – Azango, Stojsavljevič. Rozhodovali: Kráľovič – Poláček, Vorel, 1463 divákov
Slovan: Chovan – Hrnčár, Abena, De Marco, Vojtko – Agbo, Kankava – Zmrhal (37. Mustafič), Weiss ml. (90.+2 Božikov), Green (80. Rabiu) – Šaponjič (80. Da Silva)
Trenčín: Kukučka – Yem, Pirinen, Stojsavljevič, Madu – Bainovič (86. Ibrahim) – Azango (46. Gaži), Hollý, Lavrinčík (46. Gajdoš), Soares – Kupusovič (64. Ikoba)

Ako prví ohrozili bránku súpera hostia, Hollého strelu vyrazil Chovan na roh. Trenčania boli v ofenzíve aktívnejší, ale skóre otvorili domáci po rýchlej kontre. Agbo mal čas na prípravu a krížnou strelou spoza šestnástky prekonal Kukučku.

AS sa okamžite snažil o vyrovnanie, zakončenie Bainoviča zblokovala defenzíva Slovana a na Azanga smeroval nádejný center, ale jeho hlavička išla nad bránku.

Domácim sa otváral priestor na protiútoky, Agbo získal loptu na polovici a založil brejk, v šestnástke ponúkol šancu Weissovi, ten po kľučke neprepasíroval loptu cez Kukučku.

Slovan, Trenčín Čítajte aj Pohárovú odvetu Slovan - Trenčín sme sledovali ONLINE

Trenčín zahrozil aj zo štandardnej situácie, Lavrinčík odcentroval z priameho kopu na vzdialenejšiu žrď a Kupusovič hlavičkoval do brvna. Mustafič nahradil v zostave „belasých“ zraneného Zmrhala a po krátkom pobyte na trávniku zvýšil na 2:0, po spätnej prihrávke Greena poslal z prvej loptu do horného rohu bránky.

Po zmene strán vyskúšal Stojsavljevič nebezpečnou hlavičkou pozornosť Chovana. Na opačnom konci Agbo odzbrojil v šestnástke Stojsavljeviča, jeho finálna prihrávka však nenašla adresáta. Bainovič na dva razy vypálil na Chovana a domáci brankár onedlho s námahou vyrazil aj tečovanú strelu Kupusoviča.

SR Ružomberok futbal Slovnaft Cup weiss Čítajte aj Weiss má titul. Napriek tomu si možno bude hľadať novú robotu

Po vyše hodine hry sa Bratislavčania príliš zahrávali s ohňom v blízkosti vlastného pokutového územia a k zakončeniu sa dostal Soares, no nenamieril medzi tri žrde. V 69. minúte sa už hostia dočkali zníženia, Ikoba, ktorý len chvíľu predtým vystriedal Kupusoviča, si naskočil na center Maduho a prudkou hlavičkou zdramatizoval sú­boj.

Zakrátko takmer vyrovnal Bainovič, ktorého strelu spoza šestnástky vyškriabal Chovan na roh. V závere vymyslel Weiss šikovný oblúčik do veľkého vápna na striedajúceho Da Silvu, ten však vypálil vysoko nad. Slovan sa v závere aj vlastným pričinením strachoval o výsledok, ale postup mu už neušiel.

V nadstavenom čase neplatil druhý gól Mustafiča v zápase, VAR posúdil situáciu ako ofsajdovú.

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Skúsené mužstvo, ako sme my, si musí za stavu 2:0 udržať takýto zápas. Žiaľ, to sa nestalo, súpera v druhom polčase vystriedal a hrali mu veľmi rýchlo krídla.

Bolo veľa rohov proti nám, veľa striel na našu bránku. Futbal sa hrá na góly a dali sme o jeden viac. Mali sme lepšie kontrolovať hru, Trenčín sa dotiahol na 2:1 a bol nebezpečný. Súper hral dobre, my sme vyhrali, som spokojný s postupom do finále. Cieľ sme splnili, verím, že na nás čaká Trnava. Uvidíme, kde sa bude hrať, urobíme všetko, aby sme získali double. Nebude to jednoduché, bude to náročný a emotívny zápas."

Juraj Ančic, tréner Trenčína: „Musím pogratulovať súperovi k postupu. Bol to zápas dvoch polčasov, v prvom sme hrali opticky dobre, ale naivne a s chybami, ktoré Slovan potrestal. Slovan vie ísť do brejku a dať gól. Druhý polčas bol o niečom inom, vystriedali sme, mladíci, ktorí nastúpili, podali výborné výkony. Škoda, že sme nestrelili druhý gól, zaslúžili sme si ho.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #slovnaft cup