Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Znásilňujú, strieľajú od chrbta. Rusákov porazíme, tvrdí bývalý hráč Interu

Prvého novembra 1989 zostal bez klubu. Krátko na to prišla revolúcia a Viktorovi Dvirnikovi sa otvorili dvere do československého futbalu.

16.04.2022 06:37
Viktor Dvirnik Foto:
Viktor Dvirnik.
debata (67)

Šikovný stredopoliar a odchovanec Dynama Kyjev sa v marci 1990 upísal Humennému.

„Rozdiel medzi ZSSR a Československom bol viditeľný. Ľudia v Humennom boli oveľa uvoľnenejší, slobodnejší. V obchodoch bolo všetko, čo ste chceli.

Predtým som nikdy nevidel v regáloch ananás, banány, pomaranče, mandarinky… V Sovietskom zväze nebola ani varená klobása, na pulte ste našli iba nejaké morské riasy a to bolo všetko.

Prekvapene som sa pýtal sám seba, prečo to majú v Československu a u nás nie,“ zaspomínal si Dvirnik pre portál football24.ua.

Viktor Dvirnik Čítajte viac Spomienky Weissovho kamaráta Dvirnika: V Humennom videl prvýkrát ananás

Pred niekoľkými dňami robil rozhovor opäť. Už však nie ako manažér a mládežnícky tréner v Kyjeve, ale ako člen domobrany ukrajinského hlavného mesta.

„Kyjev stál omnoho skôr ako Moskva. Na jej mieste bolo v tom čase len bahno. Ešte aj pojem Rusko nám zobrali, lebo kedysi existovala Kyjevská Rus,“ hneval sa Dvirnik pre MF Dnes.

Ruský vojenský útok na Ukrajinu niekdajšia hviezda Sparty a trojnásobný majster nechápe. Zaráža ho brutalita, s akou nepriateľ pristupuje k civilistom.

"Nechápem to a nedokážem im odpustiť. Kamarát z Irpinu ma poprosil, aby sme tam šli za jeho príbuznými.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Vzali sme jedlo, pomohli, porozprávali sa. Je otrasné, čo tam vidíte. A to v Buči, Hostomeli alebo v Kramatorsku je situácia stokrát horšia.

Známy z Borodianky mi hovoril, čo sa tam dialo. Rusi zviazali ľuďom ruky, strieľali od chrbta a znásilňovali.

A potom ti Lavrov s Putinom tvrdia, že nestrieľajú civilistov. My si raketami rozbíjame mestá? Zabíjame vlastných ľudí? Lúpime v domoch mŕtvych?" pýtal sa Dvirnik.

Jevgenij Nazarov Čítajte viac Česi? Tí sú úplne mimo. O Putinovi píšu škaredé veci

Hnevá ho aj prístup západných politikov, ktorí od anexii Krymu v roku 2014 riešili hlavne biznis a nie ruské vojská na ukrajinskom území.

„Prečo to Merkelová nezastavila, keď bol ešte čas? Prečo nič nespravil Macron, keď jazdil za Putinom? Im ide o miliardy, plyn, ropu, uhlie. Mohli to zastaviť, ale nič sa nestalo,“ doplnil Dvirnik.

Má jasno v tom, kedy sa vojna v rodnej krajine skončí.

„Keď vyhráme. Na Ukrajine je neskutočný ľudský potenciál. Vyženieme orkov (Rusov, pozn.) z našej krajiny. Rusko nikdy nevyhrá, nevzdáme sa,“ uzavrel 53-ročný Dvirnik.

Pozrite sa: Krásna milenka Vladimira Putina Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Alina Kabajevová takto pózovala v auguste 2020.

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Dvirnik