Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Top futbalisti histórie podľa Putina. Pelé, Maradona a? Messi to nie je

Málokedy sa ruský prezident a iniciátor invázie na Ukrajinu Vladimir Putin vyjadruje k futbalu. Pred pár rokmi urobil výnimku.

15.04.2022 06:00
Vladimir Putin s prezidentom FIFA Giannim... Foto:
Vladimir Putin s prezidentom FIFA Giannim Infantinom.
debata (3)

Stalo sa tak počas jeho návštevy v Číne krátko pred tým, ako sa v Rusku konali majstrovstvá sveta vo futbale 2018.

Podľa ruskej tlačovej agentúry TASS sa v najľudnatejšej krajine Putina pýtali na najvýnimočnejších hráčov futbalovej histórie.

Jevgenij Nazarov Čítajte viac Česi? Tí sú úplne mimo. O Putinovi píšu škaredé veci

Jednoznačne a bez zaváhania povedal brazílsku ikonu Pelého, argentínsku Legendu Diega Maradonu. A tretím futbalistom na jeho zozname bol bývalý brankár Sovietskeho zväzu Lev Jašin.

Dlhoročná opora Dynama Moskva je dodnes jediným gólmanom v histórii, ktorý zdvihol nad hlavu Zlatú loptu od France Footballu.

Alexander Žulin, Nikita Kacalapov Čítajte viac Ruský kouč: Západ by nás najradšej vymazal z planéty. Nechcem osud Severnej Kórey

Jašin je považovaný za najlepšieho brankára všetkých čias. Zomrel v roku 1990 ako 60-ročný a za národný tím odohral 72 zápasov.

Počas rozhovoru pre China Media Group Putin ďalej prezradil, že každý deň strávi približne dve až dve a pol hodiny športovaním.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #pelé #Vladimir Putin #Diego Maradona