Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká legenda i Lobotkov šéf sú v kaši. Taliansko rieši ďalší škandál

Pred 16 rokmi otriasla Talianskom obrovská futbalová aféra Calciopoli. Teraz sa tamojšie orgány činné v trestnom konaní znova začali zaujímať kluby zo Serie A.

12.04.2022 17:00
Pavel Nedvěd Foto:
Pavel Nedvěd.
debata (5)

Podobne ako v máji 2006, kedy talianska polícia odkryla predané zápasy v rámci Calciopoli, aj teraz je v centre diania Juventus.

Turínčanom vtedy odobrali titul za ročník 2004/05. Bolo to po prvýkrát za viac ako sto rokov, čo sa talianska liga odohrala, ale nakoniec nemala právoplatného víťaza.

Podľa tamojšieho denníka Gazzetta dello Sport hrozia teraz klubom vysoké finančné tresty či zákazy činností pre viacerých činovníkov.

Dôvodom má byť falšovanie účtovníctva Juventusu či SSC Neapol, v ktorom pôsobí slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.

SR Futbal FL 21.kolo Pohronie Slovan BBX Čítajte viac Mal pod palcom 1200 talentov. Rozvoj futbalu u nás brzdí naša mentalita

Prokuratúra žiada pre viceprezidenta turínskeho klubu Pavla Nedvěda osemmesačný trest zákazu činnosti.

V problémoch je aj jeho niekdajší kolega a športový riaditeľ Juventusu Fabio Paratici či terajší šéfovia Juventusu a Neapola – Andrea Agnelli, respektíve Aurelio De Laurentiis.

De Laurentiis by mal dostať zákaz na 11 mesiacov, Agnelli na 12 a Paratici na 16 mesiacov. Z podvodu pri uvádzaní hodnôt hráčov v účtovníctve je obžalovaných dovedna 60 funkcionárov z 11 klubov.

Pätica z nich je zo Serie A – okrem Juventusu a Neapola aj Sampdoria Janov, Empoli a FC Janov. Prvostupňový rozsudok by mal padnúť po Veľkej noci.

Najlepšie platení futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 23 406...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #SSC Neapol #Pavel Nedvěd