Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráter na ploche, zrútená tribúna. Bomby zdevastovali štadión v Černigove

Účastník ukrajinskej najvyššej súťaže FC Densa prišiel kvôli bombardovaniu mesta o svoj domáci stánok.

12.04.2022 12:30
Vstup na štadión FC Desna Černigov. Foto:
Vstup na štadión FC Desna Černigov.
debata (11)

Ruské ostreľovanie ukrajinských miest neobišlo ani športoviská. Na rozsiahle bombardovanie doplatil aj klub ukrajinskej najvyššej súťaže FC Desna Černigov.

Ukrajinský tím, ktorého odchovancom je aj reprezentant krajiny a hviezda anglického West Hamu Andrij Jarmolenko, sa podelil o zdrvujúce zábery zdevastovaného štadiónu.

Štadión Jurija Gagarina s kapacitou 12-tisíc miest bol postavený ešte v roku 1936 a po poslednom mesiaci bojov bude potrebovať rozsiahlu rekonštrukciu.

Zo záberov, ktoré zverejnili zástupcovia FC Desna je zrejmé, že areál je posiaty krátermi po bombách a zrútená je aj jedna z tribún štadióna.

„Toto všetko prebudujeme a staneme sa silnejšími. A vy, "priateľský susedia“ s tým budete žiť celý život!" napísal klub v príspevku na Instagrame.

Arťom Dzjuba Čítajte viac Rusi, prečo len sedíte ako idioti? Ukrajinec sa obul do kolegov

Podľa OSN prišlo o život od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu takmer 1800 civilných obetí. Väčšina z nich zomrela na následky ostreľovanie a leteckých útokov.

Samotný Jarmolenko opísal ruskú inváciu ako „čistú genocídu“. V rozhovore pre ukrajinskú televíziu uviedol: „Toto je čistá genocída. Len ničia ukrajinský ľud. Streľba do civilistov, detí, žien, ako je to možné? Toto je horor.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #vojna na Ukrajine #Andrej Jarmolenko