Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odrežme mu prsty. Exhviezda FC Chelsea čelila pri prepadnutí hororu

Počas súdneho pojednávania v Nottinghame vyšli najavo hrozivé detaily z lúpežnej akcie v dome futbalistu Ashleyho Colea.

12.04.2022 07:30
Ashley Cole. Foto:
Ashley Cole pôsobil v posledných rokoch ako spolukomentátor futbalových zápasov.
debata (6)

Bývalý anglický reprezentant čelil v januári 2020 útoku šesťčlenného gangu, ktorý sa vlámal do jeho domu v čase, keď v ňom mala byť aj jeho partnerka a dve deti.

Na súde s členmi gangu bolo povedané, že Ashley Cole mal počas násilného vlámania do jeho domu v mestečku Fetcham zviazané ruky.

Porotcovia sa dozvedeli, že gang sa dostal do obydlia použitím veľkého kladiva a požadoval od bývalého špičkového ľavého obrancu šperky a hodinky.

Mark Cavendish Čítajte viac Po drsnom páde ďalší horor. Cavendishovcov doma zlodeji ohrozovali nožmi

Na súde tiež padlo, že skupina útočníkov počas lúpeže opakovane hrozila mučením Colea, pričom jeden z mužov, ktorý bol ozbrojený kliešťami, povedal: „Odrežme mu prsty.“

Gangu sa podarilo utiecť z miesta činu pred príchode polície. Tú telefonicky zavolala Coleová partnerka Sharon Canuová, keď sa skrývala v šatníku.

Jedným z útočníkov bol Kurtis Dilks, ktorý je obvinený z toho, že bol súčasťou gangu, ktorý ukradol šperky, mobilné telefóny a automobil BMW.

Paul Pogba Čítajte viac Emotívna spoveď hviezdy Manchestru United: Zlodeji kradli, keď deti spali

Dilks čelí tiež obvineniu z vlámania do domu bývalého stredopoliara Tottenhamu Toma Huddlestona a mal sa podieľať na ukradnutí vzácneho portlandského diadému v hodnote 3,75 milióna libier. Okrem neho sa pred súd postavili aj Ashley Cumberpatch a Andrew MacDonald.

Prokurátor Michael Brady na súde povedal, že obžalovaní boli vo väčšej či menšej miere zapojení do série mimoriadne závažných, starostlivo naplánovaných a niekedy nemilosrdne vykonaných vlámaní a násilných lúpeží.

„Prítomnosť domácich obyvateľov ich od vlámaní neodradila. Boli ozbrojení a mali prostriedky na ich eliminovanie. Neznepokojovala ich ani prítomnosť detí,“ uviedol Brady.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Chelsea FC #Ashley Cole