Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude Putinovi stačiť Ukrajina? Najhoršie obavy extrénera Dynama Moskva

Po začatí konfliktu na Ukrajine ukončil Andrej Voronin trénerské pôsobenie v Dyname Moskva. "Pre mňa ako Ukrajinca nebolo možné tam pokračovať," uviedol pre Bild am Sonntag.

10.04.2022 09:30
Andrej Voronin. Foto:
Andrej Voronin.
debata (20)

Ruská invázia na Ukrajinu zmenila život aj 42-ročnej bývalej hviezde anglického FC Liverpool Andrejovi Voroninovi. Okamžite po začatí konfliktu ukončil pôsobenie na lavičke Dynama Moskva.

„Nebolo možné tam pokračovať. Z Moskvy sme sa s otcom dostali cez Amsterdam do Nemecka. Máme šťastie, že nemusíme utekať. Nemusíme stáť niekde na vlakovej stanici s taškami,“ uviedol Voronin s tým, že celé jeho rodina je v Porýní.

Alexander Žulin, Nikita Kacalapov Čítajte viac Ruský kouč: Západ by nás najradšej vymazal z planéty. Nechcem osud Severnej Kórey

Voronin vyjadril zdesenie z fotografii a záznamov z Mariupoľa a Buče. „Keď vidím tie obrázky, je mi až do plaču. Môj deň začína vojnovými správami a s nimi idem aj spať.“

Podľa Voronina je dôležité, aby konflikt čo najskôr skončil. „Neviem a nechcem si predstaviť, že by to takto išlo roky. O dva, tri mesiace by všetky naše mestá mohli vyzerať ako Mariupol teraz. Zničené,“ konštatuje bývalý ukrajinský reprezentant.

Predostrel aj svoje najhoršie obavy. Po skúsenostiach na Kryme a Donbase podľa neho nemožno vylúčiť, že prezident Vladimir Putin použije aj chemické, alebo jadrové zbrane. „Neviem, či prestane. Či mu stačí Ukrajina, či vojnu prinesie aj Nemecku,“ dodal Voronin.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #Andrej Voronin