Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holanďanov povedie staré známe meno. Van Gaal chodil na ožarovania po nociach

Staronovým trénerom futbalistov Holandska sa od budúceho roka stane Ronald Koeman. S Holandským futbalovým zväzom (KNVB) sa dohodol na zmluve až do roku 2028.

06.04.2022 11:06
Ronald Koeman Foto: ,
Ronald Koeman.
debata

„Oranjes“ postúpili na MS 2022 do Kataru, kde ich ešte povedie Louis van Gaal. Ten už oznámil, že po šampionáte, aj zo zdravotných dôvodov, na poste skončí.

Pre Ronalda Koemana pôjde o druhé pôsobenie na lavičke holandskej reprezentácie po rokoch 2018–2020. Pod jeho vedením postúpila na EURO 2020.

Päťdesiatdeväťročný bývalý 78-násobný reprezentant svojej krajiny ale ešte pred odloženým turnajom v lete 2020 reflektoval na ponuku svojho bývalého klubu FC Barcelona.

Louis van Gaal. Čítajte aj Svetoznámy tréner priznal zákernú chorobu. Opustiť lavičku sa nechystá

Holandsko sa na šampionáte v Katare (21. novembra-18. decembra) predstaví v A-skupine proti domácemu Kataru Senegalu a Ekvádoru.

Van Gaal podstupuje liečbu agresívnej formy rakoviny prostaty, až do nedele o tom nevedel niekto z hráčov výberu Oranjes.

Sedemdesiatročný kouč v nedeľu večer prezradil, že počas tréningových kempov národného tímu liečbu podstupoval po nociach, aby to nenarušilo prípravu reprezentácie.

Louis van Gaal. Foto: ANP / ddp USA / Profimedia
Louis van Gaal. Louis van Gaal.

Informoval tiež, že na ožarovaní sa zúčastnil až 25-krát. V liečbe pokračuje, zákerná choroba však neovplyvnila jeho vôľu viesť Holanďanov na MS.

„Do nemocnice som počas reprezentačných akcií chodil po večeroch a v noci, nikto z hráčov to nevedel,“ uviedol Van Gaal.

„Nechcel som, aby o tom vedeli ľudia, s ktorými spolupracujem. Mohlo by to totiž ovplyvniť ich rozhodovací proces, ich nasadenie či čokoľvek iné. Jednoducho som nechcel, aby to vedeli,“ doplnil.

Al Rayyan Čítajte aj Akú výnimku spravila FIFA? Kedy sa stretnú giganti? Program MS je známy

Van Gaal v minulosti prišiel o manželku, ktorá podľahla rakovine.

„Je to súčasť našich životov. S touto chorobou a so smrťou mám priamu skúsenosť, stalo sa to mojej manželke,“ pokračoval tréner, ktorý je pri holandskej reprezentácii už tretíkrát.

V minulosti tím priviedol napríklad do semifinále MS 2014. Na klubovej úrovni pracoval v FC Barcelona, Manchestri United, Bayerne Mníchov či Ajaxe Amsterdam.

Louis van Gaal v druhej polovici minulého týždňa chýbal v katarskej Dauhe na žrebe zloženia základných skupín pre MS 2022.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Louis van Gaal #Ronald Koeman #holandskí futbalisti