Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svetoznámy tréner priznal zákernú chorobu. Opustiť lavičku sa nechystá

Lodivod reprezentácie Holandska Louis van Gaal sa lieči na agresívnu formu rakoviny prostaty.

04.04.2022 10:30
Louis van Gaal. Foto:
Louis van Gaal je bývalým trénerom Ajaxu, Bayrnu Mníchov, FC Barcelona či Manchestru United.
debata

Sedemdesiatročný kouč to uviedol pre televíznu stanicu RTL s tým, že napriek liečbe by chcel viesť národný tím na MS v Katare. Práve Holanďania otvoria v novembri šampionát duelom so Senegalom.

„Ako tréner reprezentácie som musel v noci niekoľkokrát odísť do nemocnice bez toho, aby hráči o tom vedeli. Mysleli si, že som zdravý, ale nie som,“ uviedol van Gaal, ktorý už 25-krát absolvoval chemoterapiu.

Svetoznámy futbalový odborník sa snaží brať celú situáciu s nadhľadom. „V živote som toho preskákal veľa. Táto skúsenosť s chorobou ma zrejme urobila ešte silnejším človekom,“ povedal pre RTL.

Adel Ahmed MalAllah,  Lothar Matthäus Čítajte viac Španieli majú i Nemcov, Poliaci sa môžu tešiť na Messiho. Pozrite si žreb MS

Bývalý tréner Ajaxu Amsterdam, Bayernu Mníchov, FC Barcelona či Manchestru United mal nedávno aj pozitívny test na koronavírus.

Vedenie anglického klubu mu adresovalo povzbudzujúce slová. „Všetci v Manchestri United stojíme za naším bývalým trénerom Louisom van Gaalom v jeho boji s rakovinou. Posielame mu silu a odvahu,“ uviedol v stanovisku klub z Old Trafford.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Louis van Gaal #MS 2022 Katar