Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanca Talianov na MS stále žije. Iránu totiž môže hroziť trest

Talianske médiá prišli s teóriou, za akých okolností by sa krajina štvornásobných šampiónov mohla dostať do Kataru.

30.03.2022 22:02
Tréner Talianska Roberto Mancini. Foto:
Tréner Talianska Roberto Mancini.
debata (2)

Chytajú sa aj posledného stebielka možností, ako by sa Taliansko mohlo v novembri zúčastniť majstrovstiev sveta vo futbale v Katare.

Aj tak možno opísať aktivity talianskych médií Sport Mediaset, Sky Sport Italia a Sportitalia. Ako je známe, Taliani vypadli z hry o MS v barážovom stretnutí so Severným Macedónskom po prehre 0:1.

Dôvodom účasti Talianska by mohli byť utorňajšie udalosti v Iráne. Tam totiž organizátori v kvalifikačnom stretnutí proti Libanonu zakázali vstup 2000 ženám.

pjimage  1 Čítajte viac Ako v chlieve. Taliani nezvládli prehru, nechali za sebou vizitku

Nie je to po prvýkrát, čo sa to v tejto krajine stalo. A FIFA varovala Irán už v roku 2019, aby sa podobné udalosti neopakovali.

Člen Iránskej futbalovej federácie Mehrdad Seradschi mal na Twitteri zverejniť znepokojujúce správy od FIFA a Ázijskej futbalovej konfederácie v súvislosti so situáciou.

Jedným z najextrémnejších trestov by mohlo byť úplné vylúčenie Iránu z majstrovstiev sveta. Irán si víťazstvom v skupine zabezpečil miestenku do Kataru.

Domenico Berardi Čítajte viac Megablamáž v Palerme, MS budú opäť bez Talianov. Český sen sa rozplynul

Ak by sa tento zdanlivo šialený scenár naplnil, tak Irán by mohla nahradiť krajina s najvyšším koeficientom vo svetovom rebríčku. A tou je práve Taliansko.

Ešte nikdy v histórii majstrovstiev sveta sa nestalo, aby vylúčili mužstvo, ktoré sa riadne kvalifikovalo na svetový šampionát, takže by išlo o bezpreceden­tný krok.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Irán #MS vo futbale 2022