Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chelsea zrejme padne do arabských rúk. A čo ľudské práva?

Po uvalení sankcií na majiteľa Chelsea Romana Abramoviče rieši klub jeden problém za druhým. V hre je aj zmena vlastníka. O víťaza Ligy majstrov má záujem saudskoarabská mediálna spoločnosť Saudi Media Group, ktorá predložila ponuku vo výške 2,7 miliardy liber.

15.03.2022 14:46
FC Chelsea Foto:
Fanúšikovia FC Chelsea.
debata (2)

Podľa britských médií musia všetci investori, ktorí majú záujem o kúpu Chelsea, do piatku predložiť ponuku v hotovosti a zaručiť súčasným zamestnancom prácu.

Zdroje tvrdia, že záujemcov je takmer dvesto. Medzi adeptov patrí realitný miliardár Nick Candy a konzorcium vedené spolumajiteľom LA Dodgers Toddom Boehlym. Najnovšie sa však medzi nimi objavila aj saudskoarabská mediálna skupina Saudi Media Group.

Vzhľadom na prevzatie Newcastlu Saudskou Arábiou sú v Británii veľké výhrady k nedodržiavaniu ľudských práv v tomto islámskom štáte. Je teda viac než pravdepodobné, že podobný rozruch by vyvolalo i spojenie s londýnskym gigantom.

Vláda fakticky zbavila súčasného majiteľa Abramoviča kontroly nad klubom zo Stamford Bridge, prevzala kontrolu nad predajom a bude hrať zrejme aj hlavnú úlohu pri konečnom rozhodovaní.

FC Chelsea Čítajte viac Briti varujú fanúšikov Chelsea: Nespievajte tomu Rusovi na slávu

Standings provided by SofaScore LiveScore
2 debata chyba