Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radosť futbalistiek v Anglicku. Odmeny im zvýšili desaťnásobne

Kým v tomto ročníku ženského Anglického pohára si tímy s nežnejším pohlavím rozdeľujú celkovo 300-tisíc libier, v tom budúcom to budú už tri milióny.

14.03.2022 19:30
Popularita ženského futbalu v Anglicku rastie. Foto:
Popularita ženského futbalu v Anglicku rastie.
debata

Silnejúce hlasy o neprimeraných rozdieloch v príjmoch futbalistiek v porovnaní s mužskými kolegami boli v Anglicku čiastočne vypočuté.

Futbalová asociácia FA v pondelok oznámila rapídne, takmer desaťnásobné navýšenie prémii pre ženské tímy v FA Cupe.

Asociácia ešte nespresnila konkrétnejšie rozdelenie peňazí na jednotlivé kolá, prípadne pre víťaza. Ale vyzerá to tak, že vysokých súm sa dočkajú aj výbery v najspodnejších kolách.

Jorginho a Kai Havertz. Čítajte viac Kórejský gigant končí s Chelsea a s ním aj 15 miliónov ročne

„Som rada, že môžem oznámiť zvýšenie odmien vo Vitality FA Cupe, pretože to prinesie osoh pre mnoho klubov,“ uviedla Sue Campbellová, riaditeľka ženského futbalu v FA.

V priebehu sezóny protestovali fanúšikovia ženského futbalu proti obrovským rozdielom v odmenách. Medzi ženami si 300 tímov rozdeľuje 309-tisíc libier, medzi mužmi putuje 15,9 milióna celkovo 735 mužstvám.

Mnohonásobný rozdiel je zreteľný aj u odmeny určenej pre víťaza FA Cupu. Medzi mužmi je to 900-tisíc libier a najlepší ženský výber dostane „len“ 25-tisíc.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #futbal #ženský futbal #FA Cup