Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani Slováci, ani Maďari. Postúpime bez boja, nepochybujú v Poľsku

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) s najväčšou pravdepodobnosťou nenahradí vylúčené Rusko inou krajinou v baráži o futbalové majstrovstvá sveta v Katare.

03.03.2022 18:26
Robert Lewandowski Foto: ,
Robert Lewandowski pred brankárom Martinom Dúbravkom.
debata (4)

Futbalisti Poľska tak postúpia do finále kvalifikačnej baráže o MS 2022 bez boja. Ich súperom bude víťaz duelu Švédsko – Česko. Zápas sa odohrá 29. apríla na štadióne v Chorzówe.

Informácie zatiaľ nie sú potvrdené, no podľa tvrdení Poľského futbalového zväzu (PZPN) rozhodla FIFA v ich prospech.

Rusko škriniar Slovensko Čítajte aj Nádej Slovákov na Katar? O náhradníkovi Rusov v baráži zatiaľ nerozhodli

„Na zväze to už vedia, pravdepodobnosť hraničí s istotou,“ informoval poľský denník Przeglad Sportowy a následne aj český portál iDnes.cz.

Poliaci sa mali 24. apríla v prvom kole baráže stretnúť s futbalistami Ruska v Petrohrade. Po rozhodnutí FIFA o vylúčení Rusov z medzinárodných súťaží z dôvodu invázie ruských vojsk na Ukrajine Poliaci zrazu nemali súpera.

Podľa informácií anglických médií s odvolaním sa na svoje zdroje, zástupcovia FIFA údajne nemali na výber. Oficiálne stanovisko FIFA bude známe najneskôr v piatok.

SR Futbal MS Kvalifikácia MS2022 H Skupina rusko Čítajte aj Futbalové vylúčenia. FIFA a UEFA stopli všetky ruské tímy

V posledných dňoch zahraničné médiá po vylúčení Ruska uvádzali ako jednu z možností, že druhý tím kvalifikačnej H-skupiny nahradí tretí v poradí, teda Slovensko.

"Je to jedna z možností. Do toho ešte môže vstúpiť aj poradie v Lige národov. Tých ukazovateľov je viac.

My si však na to nenárokujeme, lebo sme v kvalifikácii nedosiahli také výsledky, ktoré by nás oprávňovali ďalej bojovať o postup na MS 2022,” povedal prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik v stanovisku vedenia SFZ.

Na základe výsledkov v Lige národov by Rusov v baráži nahradili Maďari. Lenže podľa najnovších informácií zrejme zvíťazí tretia možnosť, že Poliaci postúpia do finále baráže bez boja.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #poľskí futbalisti #Katar 2022