Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia veľká tragédia. Mladému futbalistovi zlyhalo na ihrisku srdce

Séria, keď počas zápasu postihla futbalistov slabosť, priniesla ďalšiu smutnú obeť. Mladý grécky hráč skolaboval po iba piatich minútach na ihrisku.

04.02.2022 07:44
Alexandros Lampis Foto:
Alexandros Lampis.
debata (81)

Tragické podmienky na štadióne a pomalá sanitka, ktorej trvala cesta za hráčom príliš dlho, sa podpísali na tom, že mladému Grékovi už po kolapse nikto nedokázal pomôcť.

Grécky futbalista Alexandros Lampis skolaboval počas zápasu, do ktorého nastúpil v drese Ilioupoli na štadióne v Aténach. Potom, čo hráč spadol na zem, začal boj o jeho život. Ten však v tamojších podmienkach prakticky nemal šancu vyhrať.

Na štadióne nebol k dispozícii defibrilátor a muselo sa čakať na sanitku. Prítomní ľudia sa medzitým snažili futbalistovi poskytnúť prvú pomoc, ale ich snaha bola márna. Navyše, napriek tomu, že sa tragédia odohrala v hlavnom meste, príchod zdravotníkov trval viac ako dvadsať minút.

SR futbal FL MŠK Žilina zima príprava ZAX Čítajte viac Preplakal som každý deň. Ale už sa len smejem

Klub o úmrtí svojho hráča informoval na svojich sociálnych sieťach: „Náš syn, náš priateľ, náš brat, odišiel si tak nespravodlivo. Celý tím, celé mesto dnes smúti. Žiadne slová nemožno vysloviť… len neznesiteľná bolesť, zovretý žalúdok. Zbohom, Alecar…“

Nejde pritom o ojedinelý prípad, keď došlo ku kolapsu hráča a boju o život. Podobne to bolo napríklad na minuloročnom EURO, kedy postihla srdcová slabosť Christiana Eriksena (29). Ďalším výrazným prípadom bol aj Sergio Agüero (33). Ten sa po kolapse na ihrisku a následnom dôslednom vyšetrení rozhodol radšej ukončiť kariéru.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
11. Ján Greguš (San José) - 603-tisíc.
81 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexandros Lampis