Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Világi kúpil tradičný maďarský klub

Majiteľ futbalového tímu DAC Dunajská Streda Oszkár Világi kúpil aj maďarský klub ETO Győr.

03.02.2022 13:50 , aktualizované: 14:31
DAC Aréna Foto: ,
Oszkár Világi.
debata

O prevzatí štvornásobného maďarského šampióna, ktorý aktuálne hráva v druhej lige, sa v Maďarsku pomerne nahlas hovorilo už v jeseni minulého roka. Informovali sme o tom v novembri.

"Budem 100-percentným vlastníkom. Je to druholigový klub, no má veľkú minulosť, veď štyrikrát získal titul a trikrát domáci pohár.

V Maďarsku má viackrát oslovili, aby som sa stal vlastníkom alebo spoluvlastníkom nejakého klubu, no tam som nevidel žiadne synergie. Chcem, aby hráči medzi klubmi hosťovali," povedal Világi pre RTVS.

Oba spomenuté kluby, FC DAC a FC ETO, delia od seba iba desiatky kilometrov.

„V tomto regióne sme súperili o talenty, teraz vieme spoločne rozmýšľať a vedomostne môžeme rásť,“ doplnil Világi.

Majiteľ fortunaligového tímu zo Žitného ostrova sľubuje, že vzťah medzi jeho oboma klubmi bude rovnovážny. Spoločné majú ešte niečo, oba boli založené v roku 1904.

András Schäfer Čítajte aj DAC prišiel o oporu. Najlepší Maďar mieri do Bundesligy

Klub z mesta neďaleko slovenských hraníc patril tradične v Maďarsku medzi popredné a svoj štvrtý majstrovský titul oslavoval ešte v roku 2013. V roku 2015 však zbankrotoval a presunul sa do nižších súťaží.

Győru v aktuálnej tabuľke druhej najvyššej maďarskej futbalovej súťaže patrí s 32 bodmi 7. priečka, od druhej pozície znamenajúcej postup ho delí 10 bodov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Oszkár Világi #ETO FC Győr