Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inter so Škriniarom slávi Superpohár. Pomohla mu i chyba Juventusu

Striedajúci Čiľan Alexis Sánchez posledným streleckým pokusom v predĺžení rozhodol o triumfe Interu Miláno nad Juventusom Turín 2:1 a zisku talianskeho Superpohára pre tím slovenského stopéra Milana Škriniara.

12.01.2022 23:45
Milan Škriniar, Inter Foto: ,
Futbalisti Interu sa tešia zo zisku talianskeho Superpohára, Milan Škriniar je vpredu so šampanským.
debata (3)

Presný zásah Alexisa Sáncheza, ktorý prišiel po chybe defenzívy Juventusu, rozpútal na milánskom San Sire divokú oslavu. Škriniar v stredu odohral celý duel.

Juventus síce v stredu večer viedol zásahom Westona McKennieho, no ešte pred prestávkou z pokutového kopu vyrovnal Lautaro Martínez.

V druhom polčase gól nepadol a aj v predĺžení sa zdalo, že duel vyvrcholí až v penaltovom rozstrele. Prišiel však gól Alexisa Sáncheza znamenajúci koniec duelu.

Čiľan pritom začal duel iba na lavičke a na hraciu plochu prišiel až v 75. minúte. Sánchez je aktuálne v dobrej streleckej forme, z ostatných piatich štartov má na svojom konte tri presné zásahy.

„Myslel som si, že budem hrať, keďže som vo forme. Som poriadne hladný po víťazstvách Aktuálne som niečo ako lev v klietke, ktorého keď necháte hrať, stane sa z neho monštrum,“ povedal Alexis Sánchez počas oslavy zisku trofeje.

Inter Miláno, Juventus Čítajte viac Triumf Interu v Superpohári sme sledovali ONLINE

Juventus je síce pravidelným účastníkom stretnutia o národný Superpohár, no prvýkrát od roku 2012 sa do tohto duelu dostal ako víťaz domáceho pohára a nie ako šampión Serie A.

Práve Inter ho vlani obral o titul v najvyššej domácej súťaži. V aktuálnej sezóne Serie A vedie Inter a pred Juventusom má náskok jedenástich bodov.

„Niekedy futbal vyzerá, ako keby ho vynašiel sám diabol. V závere sme spravili naivnú chybu. Táto prehra nás bolí, každý neúspech v lige, pohári či Lige majstrov nás napĺňa hnevom,“ poznamenal kouč Juventusu Massimiliano Allegri.

V závere predĺženia sa Alex Sandro sa hruďou pokúšal prihrať loptu spoluhráčovi Giorgiovi Chiellinimu, no zmocnil sa jej Matteo Darmian a ten ponúkol príležitosť rozhodnúť Sánchezovi, ktorý sa nemýlil.

Inter v stredu nepremenil viacero sľubných šancí v úvode súboja a systém VAR tiež nepotvrdil arbitrom nariadený pokutový kop v prospech Milánčanov. V konečnom dôsledku to však Inter mrzieť nemusí.

Taliansky Superpohár:

Inter Miláno – Juventus Turín 2:1 pp (1:1, 1:1)
Góly: 35. Lautaro Martínez (z 11 m), 120. Alexis Sanchez – 25. McKennie. ŽK: Džeko, Correa, Vidal – Bernardeschi, Dybala, Rugani
Inter: Handanovič – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries (89. Darmian), Barella (89. Vidal), Brozović, Çalhanolu, Perišić (100. Dimarco) – Džeko (75. Correa), Lautaro Martínez (75. Sanchez)
Juventus: Perin – De Sciglio, Rugani, Chiellini, Sandro – Bernardeschi (79. Arthur), Locatelli (91. Bentancur), Rabiot, McKennie – Kulusevski (74. Dybala) – Morata (88. Kean)

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Inter Miláno #Milan Škriniar