Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrával aj neďaleko slovenských hraníc. Zomrel mladší brat Diega Maradonu

Trinásť mesiacov po svojom legendárnom staršom bratovi Diegovi zomrel v Neapole Hugo Maradona. Mal 52 rokov.

28.12.2021 16:36
Hugo Maradona Foto: ,
Hugo Maradona na snímke v roku 2016.
debata (1)

Príčina úmrtia je podobná ako v prípade futbalovej ikony – infarkt. Aj Hugo bol futbalovým profesionálom, aj keď ani zďaleka nedosiahol na bratove úspechy. Ten podľahol zástave srdca ako 60-ročný.

Jediným žijúcim z tria bratov Maradonovcov zostal 55-ročný Raúl.

Hugo Maradona bol reprezentantom Argentíny v dorasteneckej kategórii a zahral si aj na svetovom šampionáte do 16 rokov, neskôr už zostal najcennejší dres pre neho nedostižný.

V roku 1987 ho na podnet už vtedy slávneho Diega kúpil SSC Neapol, ale ihneď ho poslal na hosťovanie do Ascoli.

Počas vyše dvoch dekád obliekal aj dresy Raya Vallecano a Rapidu Viedeň, pôsobil i vo Venezuele, Uruguaji, Japonsku či Kanade.

Hráčsku kariéru ukončil v roku 1999, no pri futbale zostal. Bol trénerom v Portoriku, neskôr sa vrátil do Talianska a pracoval v mládežníckych tímoch amatérskych klubov v okolí Neapola.

Podľa zahraničných médií ešte minulý mesiac trénoval talenty na Malte.

Hugo Maradona mal nedávno oznámiť záujem pracovať v neapolskom klube, v ktorom sa rodina Maradonovcov teší veľkej obľube.

Diego Maradona, Lionel Messi Čítajte viac Keď si Messi zahral s Maradonom. Bolo to kúzelné, rozplýval sa web a pridal dôkaz

„Myšlienky prezidenta klubu Aurelia De Laurentiisa, viceprezidenta Edoarda De Laurentiisa, funkcionárov, trénerov, hráčov a celej rodiny SSC Neapol sú s rodinou Maradonovcov po smutnej smrti Huga,“ uvádza sa vo vyhlásení SSC Neapol.

Na sociálnych sieťach sa objavila fotografia bratov s obrázkom zlomeného srdca a s textom: „Diego a Hugo spolu, šťastnú cestu!“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #Hugo Maradona