Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruskí politici strácajú zábrany. Hráš slabo? Priprav sa na pokutu

Zástupca ruskej Štátnej dumy navrhol pokuty pre futbalistov, ktorých výkon v národnom tíme nie je na požadovanej úrovni. Bude to vraj ďalší stimul pre hviezdy, aby hrali "s plným nasadením". Návrh predložil Sultan Kamzajev zo strany Jednotné Rusko.

20.12.2021 22:22
Ruskí futbalisti Foto:
Ruskí futbalisti.
debata (13)

Podľa tlačovej agentúry tento nápad predstaví ruskému ministrovi športu Olegovi Matycinovi a šéfovi Ruskej futbalovej únie (RFU) Alexandrovi Dyukovovi.

„V rámci svojich parlamentných aktivít predložil zástupca Sultan Kamzajev návrh na uvalenie sankcií na hráčov, ktorí hrajú v ruskom národnom tíme zle. Hráčom na tejto úrovni často chýba dodatočná motivácia,“ citovala tlačová služba RIA Sport.

„Diskutujeme o pokutách za slabé výkony, porušenie disciplíny, ako aj o sťažnostiach fanúšikov. Domnievame sa, že v tomto prípade by mal hráč dostať pokutu podľa zmluvy, ktorá bola uzavretá na úrovni klubu.“

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
11. Ján Greguš (San José) - 603-tisíc.

Ruskému tímu sa nepodarilo kvalifikovať priamo na MS 2022 v Katare. Po prehre s Chorvátskom v poslednom zápase kvalifikácie skupinovej fázy musí hrať play off.

V marci ho čaká baráž s Poľskom v Moskve. V prípade úspechu sa v druhom play off o miestenku do Kataru predstaví buď proti Švédsku alebo s Česku – opäť doma.

Počas leta zažilo Rusko na ME obrovské sklamanie, keďže vypadlo zo skupinovej fázy po tom, čo utrpelo ťažké prehry v dvoch z troch zápasov.

Rusko je momentálne na 34. mieste v medzinárodnom rebríčku FIFA, za Tuniskom, Iránom a Senegalom.

Rusko, oblečenie Čítajte viac V Pekingu budú vraj najštýlovejší. Pozrite sa, čo si oblečú potrestaní Rusi
13 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí futbalisti