Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Najbohatšiemu futbalovému mecenášovi na svete sa začalo snívať o Škriniarovi

Britský denník Daily Mail tvrdí, že Newcastle United sa pripojil k Tottenhamu Hotspur v boji o obrancu Interu Miláno Milana Škriniara. Tottenham je už dlhší čas spájaný s prestupom Slováka na sever Londýna. severoangličania sú v tomto prípade novou akvizíciou.

20.12.2021 06:20
Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar.
debata (4)

26-ročný futbalista bol dlhé mesiace jednou nohou v Spurs – predovšetkým za éry Josého Mourinha. Správy o jeho zaručenom prestupe sa v európskych médiách prakticky rojili. V Tottenhame má však rodák zo Žiaru nad Hronom obdivovateľov aj za éry Antonia Conteho, ktorý ho dokonale pozná z účinkovania v Serii A.

Conte pôsobil po boku Škriniara v Interi, no pod vedením nového šéfa Tottenhamu sa v jednom momente dostal do nemilosti. Napriek tomu podľa správy Football London Conte vlani zabránil Tottenhamu, aby podpísal Škriniara za 30 miliónov libier.

Spurs však majú naďalej záujem a môžu sa pokúsiť Škriniara získať práve skrze Conteho. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že Londýnčania sa v zimnom prestupovom období posnažia priviesť stredného obrancu, pričom taliansky tréner plánuje v budúcnosti hrať na troch stopérov.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
11. Ján Greguš (San José) - 603-tisíc.

Je tu však malý háčik. Záujem o Škriniara má najnovšie aj Newcastle. Aj tam totiž potrebujú lepšiu defenzívu. Koľko by slovenský reprezentant v januári stál, momentálne nie je jasné.

Škriniar je podľa portálu tbrfootball.com obrovský bojovník. Skvelý stredný obranca, ktorému chýba tempo, ale vynahrádza to silou, vzdušnými schopnosťami a defenzívnym líderstvom.

Potrebujú ho Spurs zúfalo? Eric Dier bol v tejto sezóne pravdepodobne najlepším hráčom Tottenhamu. Cristian Romero je vraj dobrá voľba napravo z tria obrancov – Spurs pravdepodobne potrebujú ľavostranného obrancu. A Slovák hrá najradšej v strede.

Je tu však Newcastle, odnedávna najbohatší klub na svete. Jeho majiteľ sedí na ropných vrtoch ktoré striekajú ešte mohutnejšie, ako tie, ktoré má vlastník napríklad Manchestru City. Lákal by však Škriniara prestup na Tyneside? Možno nie v januári, ale v lete – keď sa Newcastle vyhne zostupu.

Ale vyhne? Lebo nakročené k nemu má zatiaľ poriadne.

Martin Dúbravka Čítajte viac Dúbravka ťahal skvelé zákroky. Hviezdy Liverpoolu však nezastavil
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Milan Škriniar