Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cena fair play od FIFA? Dostal ju hráč za krátky pokec a objatie Kamaru

Gesto na podporu futbalistu Glasgowa Rangers Glena Kamaru od bývalého kapitána Celticu Scotta Browna nominovala medzinárodná federácia FIFA na ocenenie fair play za tento rok.

24.11.2021 18:36
Glen Kamara, Ondřej Kúdela Foto: ,
Glen Kamara v roztržke s Ondřejom Kúdelom.
debata (1)

Brown pred marcovým zápasom úhlavných glasgowských rivalov podporil fínskeho stredopoliara krátko po konflikte so slávistom Ondřejom Kúdelom.

Kamara po marcovej odvete osemfinále Európskej ligy proti Slavii Praha obvinil Kúdelu z rasistickej urážky a napadol ho v útrobách štadióna v Glasgowe. Aj keď český obranca rasizmus poprel, dostal od UEFA zákaz štartu v 10 zápasoch a prišiel aj o majstrovstvá Európy.

Fínskemu reprezentantovi tmavej pleti zastavila disciplinárna komisia činnosť na tri duely.

Brown počas rozcvičky došiel na polovicu súpera, kde Kamarovi podal ruku, objal ho a krátko s ním pohovoril. Pred výkopom glasgowského derby sa tímy Celticu aj Rangers spoločne vymedzili proti rasizmu.

Futbaloví hrdinovia 90´: Takto vyzerajú dnes Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Gheorghe Hagi (56) - je bývalý rumunský...

Ďalšími nominovanými sú lekári a hráči dánskeho národného tímu, ktorí na ihrisku pomohli zachrániť život záložníkovi Christianovi Eriksenovi, keď skolaboval počas júnového zápasu proti Fínsku na majstrovstvách Európy.

Tretím adeptom na cenu fair play je tréner Claudio Ranieri. Ten ešte ako kouč Sampdorie so svojimi zverencami pred májovým duelom talianskej ligy proti Interu Miláno vytvoril čerstvým majstrom slávobránu pri nástupe na trávnik.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Glasgow Rangers #Glen Kamara