Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obranca Bayernu mal pozitívny test, Nemci dodatočne povolali trio hráčov

Nemecká futbalová reprezentácia má pred záverom kvalifikácie o postup na MS 2022 hráča pozitívneho na koronavírus.

09.11.2021 14:06
Španielsko Nemecko Futbal Liga národov A divízia Foto: ,
Niklas Süle (v strede), vedľa Leona Goretzku (vľavo) a Matthiasa Gintera na archívnej snímke.
debata

Okrem nakazeného sa ďalší štyria ocitli v karanténe ako blízke kontakty. Nemecký futbalový zväz (DFB) zdôraznil, že nemenovaný hráč je plne zaočkovaný a neprejavuje symptómy ochorenia COVID-19.

Podľa denníka Bild ide o obrancu Niklasa Süleho, ktorý už raz – pred rokom – prekonal koronavírus.

V karanténe pre istotu zostali aj jeho spoluhráči z Bayernu Mníchov Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala aj legionár z rakúskeho Salzburgu Karim Adeyemi.

Jaroslav Šilhavý Čítajte viac Česi zostali bez trénera. Šilhavý má koronavírus

„Ďalší štyria hráči mali negatívne výsledky testov, ale zdravotný úrad v meste Wolfsburg ich požiadal o izoláciu, keďže sa častejšie stretli s nakazeným,“ informoval DFB.

Práve Wolfsburg bude vo štvrtok dejiskom súboja kvalifikácie MS 2022 Nemecko – Lichtenštajnsko, v nedeľu sa Nemci predstavia v Jerevane proti domácim Arménom.

Tréner Hansi Flick dodatočne povolal do kádra troch hráčov – sú nimi Ridle Baku a Maximilian Arnold z Wolfsburgu a útočník Monaka Kevin Volland.

Nemeckí futbalisti už majú istotu postupu na svetový šampionát do Kataru. V doterajších ôsmich dueloch J-skupiny nazbierali 21 bodov a pred druhými Rumunmi majú dve kolá pred koncom nedostižný osembodový náskok.

Joshua Kimmich Čítajte viac Prečo otáľa s očkovaním? Postoj hviezdy Bayernu nahráva krajnej pravici

„Je to trpká správa pre naše mužstvo krátko pred koncom kvalifikácie. Zdravie je však absolútna priorita. Nakazenému hráčovi želám skoré uzdravenie a aby aj naďalej zostal bezpríznakový,“ vyhlásil riaditeľ nemeckej futbalovej reprezentácie Oliver Bierhoff.

V Nemecku stúpol počet nových prípadov nákazy koronavírusom na 213,7 prípadu na 100-tisíc obyvateľov za ostatných sedem dní. Je to nové pandemické maximum v aktuálnej vlne ochorenia.

Minulý víkend museli zrušiť súboj II. bundesligy medzi lídrom tabuľky FC St. Pauli a tímom SV Sandhausen, lebo hostia nahlásili 18 prípadov nákazy v ich kabíne medzi hráčmi a členmi realizačného tímu.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí futbalisti #kvalifikácia MS 2022 #Niklas Süle