Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlavným akcionárom Tatrana Prešov sa stalo mesto, šéfom Micheľ

Hlavným akcionárom futbalového klubu Tatran Prešov sa stalo mesto Prešov, ktoré prevzalo akcie od majoritného vlastníka Miroslava Remetu.

21.10.2021 22:05
SR TK futbal Tatran Prešov mesto vedenie POX Foto: ,
Sprava primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, bývalý majiteľ 1. FC Tatran Prešov Miroslav Remeta, nový predseda predstavenstva klubu Ľuboš Micheľ a nový podpredseda predstavenstva Stanislav Šesták.
debata

Ten v Tatrane skončil po 18-tich rokoch. Novým predsedom predstavenstva sa stal bývalý rozhodca Ľuboš Micheľ a podpredsedom bývalý reprezentačný útočník Stanislav Šesták.

Za mesto Prešov vstúpil do klubových štruktúr aj predseda dozornej rady Radko Lapoš a jej členmi sú Lukáš Anderko a Mikuláš Komanický.

„Dnešným valným zhromaždením sa oficiálne skončili funkcie predošlým členom predstavenstva a súčasne boli zvolení noví,“ povedal Remeta.

Tatran Prešov, štadión, búranie Čítajte viac Prešov bude mať nový štadión. Stáť bude viac ako 16 miliónov

Tatran Prešov opustil najvyššiu súťaž v roku 2018, v súčasnosti pôsobí v 3. lige. Bývalý šéf klubu verí, že zmenou vlastníckych pomerov sa blýska na lepšie časy.

„Prajem Tatranu lepšie obdobie. Verím, že teraz sa prešovský futbal dostal do pozície, v ktorej by mal byť. Vzali ho ľudia od futbalu, ktorí by pri ňom mali byť. Ja som už viackrát povedal, že nepociťujem aktívnu účasť ľudí od prešovského futbalu, preto ma teší, sa sa to teraz zmenilo,“ poznamenal Remeta.

Bývalý medzinárodný rozhodca Ľuboš Micheľ, ktorý pôsobil aj v štruktúrach ukrajinského klubu Šachtar Doneck a gréckeho PAOK Solún, si uvedomuje, že cesta do najvyššej súťaže nebude jednoduchá.

Ľuboš Micheľ na archívnej snímke. Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Ľuboš Micheľ Ľuboš Micheľ na archívnej snímke.

"Na prvom zápase, ktorý som viedol ako rozhodca, bolo asi 7-tisíc divákov. Bol by som rád, keby sa Tatran vrátil tam, kde bol kedysi.

Verím, že spoločnými silami a s podporou mesta a sponzorov vrátime Tatran tam, kde patrí. Je to dlhá cesta.

Naša nevýhoda je, že začíname od nuly a nemáme ani mládežnícku akadémiu. Je to však výzva a verím, že to zvládneme," poznamenal Micheľ.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľuboš Micheľ #Stanislav Šesták #1. FC Tatran Prešov