Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Minister Naď si nedal servítku pred ústa. Ultras trikrát nazval opicami

Nedeľňajší zápas medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava, ktorý hlavný arbiter ukončil už po 14 minútach pre násilnosti fanúšikov priamo na ihrisku, má aj politickú dohru.

19.10.2021 12:00
pjimage  3 Foto:
Minister Jaroslav Naď odsúdil násilie na futbalových štadiónoch.
debata (68)

Množstvo politikov a štátnych úradníkov vyjadrilo na sociálnych sieťach svoje rozhorčenie, v statuse odsúdila bitky v City aréne aj vládna strana SaS. Večer sa v televíznom spravodajstve TV Markíza pridal aj minister obrany Jaroslav Naďa.

A ten si – tradične – nedával servítku pred ústa. Skupinky fanúšikov, ktoré prekazili nedeľňajší športový zážitok deviatim tisícom ľudí priamo na štadióne a ďalším pri obrazovkách, nazval opicami.

„Sú to opice, ktoré nepatria na žiadny šport, na žiadne ihrisko ani do verejnosti,“ odpovedal na otázku redaktora.

SR Trnava šport futbal FL 11. kolo Slovan TTX Čítajte viac NÁZOR: Boli sme milimetre od tragédie. Za kopance do hlavy sa chodí do basy

Zdá sa, že v tomto prípade chce byť radikálny a podporiť všetky kroky, ktoré v budúcnosti takémuto správaniu zamedzia.

„Verím, že toto bude ďalší dôvod, prečo sa ako spoločnosť s týmito opicami vysporiadame a nedovolíme im, aby kazili výchovu našich detí. A aby sme my kvôli týmto opiciam museli trpieť,“ povedal.

Markíza oslovila aj ministra vnútra Romana Mikulca, no ten použil zmierlivejší tón. „Ukázali, že im nejde o šport ani o nič iné, iba aby sa tam jedni s druhými pobili,“ dodal.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...
68 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Roman Mikulec