Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začal melu transparent proti kľačaniu? Prehovoril Maďar z Londýna

Ako sme informovali v uplynulých dňoch, utorňajší incident na štadióne Wembley, kde domáce Anglicko v boji o MS 2022 hostilo Maďarov, prešetruje Medzinárodná futbalová federácia FIFA.

15.10.2021 09:40
Loic Nego, Harry Kane, Mason Mount Foto:
Maďarský reprezentant Loic Nego ukazuje na nápis rešpekt, zatiaľ čo Angličania Harry Kane a Mason Mount kľačia pred zápasom vo Wembley. V pozadí je transparent, ktorý mal byť dôvodom policajného zásahu.
debata (49)

V úvode zápasu prišlo ku konfliktu fanúšikov hostí s policajtmi, ktorí sa snažili zatknúť jedného z divákov kvôli rasistickej urážke usporiadateľa.

Priaznivci, medzi ktorými boli okrem Maďarov aj Poliaci, sa polícii postavili na odpor a vytlačili ju až do útrob slávneho futbalového stánku.

Maďarskí fanúšikovia vystrájali v Londýne Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Maďarský reprezentant Loic Nego ukazuje na...

Podľa maďarského spravodajského portálu Bors je otázne, či tieto scény odštartovala spomínaná situácia.

Podľa očitého svedka za to môže transparent zobrazujúci preškrtnutého muža v pokľaku, ktorý sa objavil v sektore hostí počas tradičného protirasistického gesta pred výkopom. Banner zachytili aj fotoreportéri.

Zatiaľ čo celý domáci tím kľačal, hosťujúci zostal stáť a jeho hráči ukazovali na rukávy s nápisom rešpekt.

Maďarskí fanúšikovia, Wembley Čítajte viac Maďarskí fanúšikovia sa posmievali kľačaniu aj vo Wembley. Potom prišlo na obušky

"U jedného z našich fanúšikov bol transparent, ktorý nespĺňal dnešné rodovo neutrálne, všetkými akceptované spoločenské požiadavky. Osobu sa preto snažili vyviesť z tribúny.

Tá však očividne chcela zostať na mieste, čo viedlo k incidentu," uviedol pre uvedenú stránku maďarský fanúšik žijúci v Londýne.

Podľa informácií portálu po niekoľkých minútach prevažne poľskí fanúšikovia vytlačili strážcov zákona z tribúny, no odpoveď v podobe väčšej policajnej sily neprišla. Video zverejnil aj britský denník Telegraph:

Do konca zápasu sa už k podobná situácia nezopakovala, neprišlo ani k výtržnostiam v uliciach britskej metropoly. Udalosti však budú mať dohru.

Stránka Nemzeti Sport zosumarizovala tresty za správanie maďarských fanúšikov.

FIFA či UEFA ich rozdávala po zápase s Angličanmi v Budapešti, bezproblémový priebeh nemali ani duely majstrovstiev Európy na štadióne Ferenca Puskása.

Web podotkol, že pomaly ani nie je reprezentačný duel, po ktorom by nehrozili sankcie. Na výtržníkov z Wembley si posvieti aj tamojší futbalový zväz.

fanúšikovia, Maďarsko Čítajte viac V Maďarsku ste po triumfe hrdina, po prehre idiot, vraví kouč. Čo vyvolalo bitku?

Odhaduje sa, že v sektore bolo asi 100 Poliakov.

Maďarský minister zahraničia Péter Szijártó informoval, že londýnska polícia zadržala dvoch ľudí – maďarského a poľského občana. Stretnutie kvalifikačnej I-skupiny sa skončilo remízou 1:1.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
49 debata chyba
Viac na túto tému: #maďarskí futbalisti #anglickí futbalisti #maďarskí fanúšikovia