Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Maďarsku ste po triumfe hrdina, po prehre idiot, vraví kouč. Čo vyvolalo bitku?

Médiá u južných susedov píšu o bravúre či malej senzácii. Futbalisti Maďarska po víkendovej prehre s Albánskom v utorok remizovali zápase I-skupiny kvalifikácie MS 2022 vo Wembley s domácim Anglickom 1:1.

13.10.2021 10:58 , aktualizované: 12:39
fanúšikovia, Maďarsko Foto: ,
Roztržka maďarských fanúšikov s policajtmi na tribúnach štadióna vo Wembley.
debata (1)

„Na účinkovanie na záverečnom turnaji to nestačí, ale aspoň bude pozitívnejšia atmosféra v tíme. Nejde len o malú bravúru, o ktorú sa postarali zverenci Marca Rossiho. Od roku 1953 sa Maďarsku prvýkrát podarilo získať bod v Anglicku,“ pripomenul portál player.hu.

Ten citoval aj talianskeho trénera reprezentácie, ktorú prevzal v roku 2018 po angažmáne v Dunajskej Strede.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ďalší účastník MS je známy, Maďari zaskočili Anglicko. Divočina v Tirane

"Chlapci celý zápas dodržiavali taktické pokyny, no zároveň bojovali so srdcom a s dušou – a pridali niečo navyše. Mali sme aj trochu šťastia. Hrali sme s takým anglickým tímom, ktorý zrejme nebol na svojom vrchole. Aj to mohlo prispieť k remíze.

Pokiaľ viem, vo Wembley sme prvýkrát od roku 1953 neprehrali. Je ťažké prijať, že v Maďarsku si hrdinom, keď vyhráš, ale idiot, keď prehráš.

Pred tromi mesiacmi sme odohrali neuveriteľné majstrovstvá Európy, ale už pri žrebe kvalifikácie MS som povedal, že by bolo snom dostať sa na šampionát.

Naše sny sa však rozplynuli. Bez ohľadu na to vždy bolí, keď nás tí nepraví fanúšikovia odpíšu po zlom výsledku," vyjadril sa Rossi.

Tréner Anglicka Gareth Southgate (vpravo) s... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Gareth Southgate, Marco Rossi Tréner Anglicka Gareth Southgate (vpravo) s náprotivkom z maďarskej lavičky Marcom Rossim.

Maďari najbližšie privítajú San Maríno, kvalifikáciu zakončia zápasom s Poľskom. Po ôsmich zápasoch sú v tabuľke na štvrtom mieste. Na Anglicko strácajú deväť, na Poľsko šesť a Albánsko štyri body.

Angličania si pripísali druhú remízu v skupine, v ktorej ich ešte čakajú zápasy s Albánskom a so San Marínom. Ich tréner Gareth Southgate pre Nemzeti Sport pochválil hosťujúcich hráčov.

"Maďarsko hralo veľmi dobre, aj v lete sme mohli vidieť, že aj veľké tímy sa cez jeho hráčov ťažko presadzovali.

Preto ma prekvapilo, že v zápase v Budapešti boli akoby otvorenejší (Maďari v septembri prehrali 0:4, pozn.). Teraz však hrali nebojácne, disciplinovane, dobre bránili, takže si zaslúžia bod a pochvalu," povedal bývalý reprezentant Albiónu.

Maďarskí fanúšikovia, Wembley Čítajte viac Maďarskí fanúšikovia sa posmievali kľačaniu aj vo Wembley. Potom prišlo na obušky

Priznal, že jeho tím nesplnil to, čo od neho očakával.

"Boli sme trochu nepokojní, čo nie je obvyklé. Dokázali sme odpovedať na gól, mali sme viac šancí, no víťazstvo sme si nezaslúžili.

Snažili sme sa otriasť a osviežiť striedaniami, upravili rozostavenie, pretože sa zdalo, že sme zraniteľní pri protiútokoch. To sme vyriešili, no vpredu sme neboli nebezpečnejší," do­dal.

Podobne ako pred mesiacom a pol v Budapešti, aj londýnsku odvetu zatienili incidenty v hľadisku.

Maďarskí fanúšikovia vystrájali v Londýne Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Maďarský reprezentant Loic Nego ukazuje na...

Maďarskí fanúšikovia pískali pri protirasistickom geste pokľaknutia domáceho tímu a v úvode dueli sa dostali na tribúne do potýčky s políciou. Ako píše Nemzeti Sport, Southgate a Rossi sa k tejto situácii nechceli vyjadriť.

Podľa polície prišlo k zásahu po rasistickej urážke usporiadateľa od jedného z priaznivcov v hosťujúcom sektore.

Po tom, ako ho chceli vyviesť, prišlo k roztržke, do ktorej sa zapojili aj ďalší diváci. Polícii sa rýchlo podarilo obnoviť poriadok.

"Momentálne zhromažďujeme dokumentáciu k utorkovým zápasom. Ostro odsudzujeme incidenty, ktoré sa udiali v stretnutiach Anglicko – Maďarsko a Albánsko – Poľsko.

Náš postoj je jasný – tvrdo odmietame akékoľvek násilie, urážky a ďalšie formy diskriminácie. Proti takému správaniu máme nulovú toleranciu," uviedla FIFA vo svojom stanovisku s tým, že vyšetrí nielen tento incident, ale násilnosti, ktoré sa udiali v zápase Albánska s Poľskom v tej istej I-skupine.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #maďarskí futbalisti #anglickí futbalisti #kvalifikácia MS 2022