Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrat Francúzska. Majstri sveta vo finále pretlačili Španielov

Futbalisti Francúzska sa stali víťazmi Ligy národov. Vo finále zdolali Španielsko 2:1.

10.10.2021 22:40
Karim Benzema, Kylian Mbappé Foto: ,
Gólová oslava. Karim Benzema sa teší s Kylianom Mbappém z vyrovnávajúceho gólu.
debata (3)

Zverenci Didiera Deschampsa predviedli na štadióne v Miláne obrat. Na gól Oyarzabala zo 64. minúty odpovedali útočné esá Francúzov – Karim Benzema v 66. a Kylian Mbappé v 80. minúte.

Na treťom mieste skončili Taliani po víťazstve nad Belgickom 2:1. Francúzi vystriedali na tróne Portugalcov, ktorí v roku 2019 triumfovali v premiérovom ročníku Ligy národov.

Španielsko – Francúzsko 1:2 (0:0)
Góly: 64. Oyarzabal – 66. Benzema, 80. Mbappe.
Rozhodovali: Taylor – Beswick, Nunn (všetci Angl.), ŽK: Laporte – Pogba, Kounde, Mbappe
Španielsko: Simon – Azpilicueta, Garcia, Laporte, Alonso – Gavi (75. Koke), Busquets, Rodri (84. Fornals) – F. Torres (84. Merino), Oyarzabal, Sarabia (61. Pino)
Francúzsko: Lloris – Kounde, Varane (43. Upamecano), Kimpembe – Pavard (79. Dubois), Tchouameni, Pogba, T. Hernandez – Griezmann (90.+2 Veretout) – Benzema, Mbappe

Prvý polčas mal svižný úvod. V 6. minúte sa za obranu Španielov dostal Benzema, obišiel aj brankára Simona, ale v ostrom uhle už nedokázal zakončiť ani presne prihrať.

Väčšia ofenzívna aktivita Francúzov v úvodnej štvrťhodine priniesla niekoľko centrovaných lôpt do šestnástky, avšak bez gólovej príležitosti.

Španieli pohrozili Sarabiom, ktorý sa dostal pred brankára Francúzov, ale loptu netrafil ideálne a Lloris si poľahky poradil.

V ďalšom priebehu prvého polčasu dominovali najmä defenzívy a v hre prevládala bojovnosť. Tímy si dávali pozor na chyby, nedostávali sa do prečíslení a ani k strelám z väčších vzdialeností.

talianski futbalisti Čítajte viac Súboj sklamaných. Taliani zdolali Belgičanov a majú bronz

Úvod druhého polčasu herne patril Španielom. Sarabia však v 53. minúte nepresne prihral na Torresa a ani následné kombinácie Španielov nepriniesli gólovú príležitosť.

V 64. minúte boli Francúzi blízko ku gólu, keď Hernandez v šestnástke strelou bez prípravy trafil brvno, od ktorého sa lopta odrazila tesne pred bránkovú čiaru.

V následnom protiútoku Busquets vysunul Oyarzabala, ktorý vyhral súboj s Upamecanom a prestrelil Llorisa – 1:0.

Náskok Španielov mal iba minimálne trvanie, keďže následnú akciu zakončil Benzema presnou krížnou strelou z rohu pokutového územia – 1:1.

Po divokom úseku hry sa dianie upokojilo a tímy boli pozornejšie v defenzívach. Španielska však v 80. minúte neustrážila Mbappeho, ktorý sa dostal za obrancov a prekonal Simona.

Situáciu na hranici ofsajdu posúdil aj VAR, ktorého verdikt potešil Francúzov – 1:2. V 88. minúte mohol vyrovnať Oyarzabal, ale Lloris pohotovo zareagoval.

Španieli sa v závere vrhli do útoku, v nadstavenom čase sa po rohovom kope dostal k strele Pino, ale aj jeho veľkú šancu zneškodnil Lloris.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #Karim Benzema #Liga národov #Kylian Mbappé #francúzski futbalisti