Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vypil 16 pív a rasisticky urazil hráčov Anglicka. Fasádnika potrestali

Päťdesiatročný fanúšik dostal podmienečný trest odňatia slobody za rasistické urážky tria anglických futbalových reprezentantov Marcusa Rashforda, Jadona Sancha a Bukayoa Saku po finálovej prehre s Talianskom na EURO 2020.

06.10.2021 16:46
Jadon Sancho Foto: ,
Jadon Sancho (chrbtom) na tréningu pred zápasmi Anglicka s Andorrou a Maďarskom.
debata (7)

Otec troch detí poslal v podnapitom stave na facebook video, v ktorom použil dve rasistické urážky. Na mušku si vzal farbu pokožky trojice reprezentantov Anglicka.

Súd vo Folkestone ho uznal vinným, že na sociálnej sieti zverejnil správu, ktorá bola hrubo urážlivá alebo neslušná a mala obscénny charakter.

Marcus Rashford Čítajte viac Som černoch z Withingtonu, nič iné. Rashforda odkazy dojali k slzám

Vymeral mu trest 50 dní odňatia slobody s podmienečným odkladom na rok a 200 hodín verejnoprospešných prác. Musí navyše zaplatiť aj súdne trovy.

Obhajca obvineného fasádnika Bradforda Prettyho uznal nevhodnosť videa a žiadal miernejší trest, keďže jeho klient sa k činu priznal.

Spáchal ho údajne „silne intoxikovaný alkoholom“, vypil predtým údajne 15 alebo 16 plechoviek piva.

Britain England Italy 2020 Soccer Kate william Čítajte viac Rasizmus po finále rieši už aj princ. Môže zaň vraj aj premiér Johnson

Rashford, Sancho a Saka vo finálovom rosztrele z bieleho bodu vo Wembley nepremenili svoje pokusy a Anglicko prehralo v boji o titul európskeho šampióna s Talianskom.

V Anglicku ide o druhého odsúdeného muža, ktorý vo futbalovom prostredí rasisticky urážal hráča alebo hráčov vo virtuálnom prostredí.

Minulý týždeň dostal trest na 8 týždňov za mrežami fanúšik klubu West Bromwich Albion za to, že na fejsbúku rasisticky napadol jedného z hráčov svojho klubu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
7 debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #anglickí futbalisti