Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Festival pre každého. Odhalili logo Eura 2024, inšpiráciou bola strecha

Organizátori futbalových majstrovstiev Európy 2024 v utorok predstavili logo podujatia. Inšpiráciou pre neho bol dizajn strechy Olympijského štadióna v Berlíne a obsahuje farby vlajok všetkých 55 členov Európskej futbalovej únie (UEFA).

06.10.2021 10:48
Nemecko futbal ME 2024 logo predstavenie Foto: ,
Logo ME 2024 svieti na budove radnice vo Frankfurte.
debata

Šampionát bude hostiť desať nemeckých miest – Berlín, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt nad Mohanom, Gelsenkirchen, Hamburg, Kolín nad Rýnom, Lipsko, Mníchov a Stuttgart.

„Od tohto momentu má turnaj svoju vlastnú identitu. Tá odráža ambície, ktoré máme s hosťujúcimi mestami a Nemeckým futbalovým zväzom,“ vyhlásil na slávnosti prezident UEFA Aleksander Čeferin podľa AP.

Oficiálne logo majstrovstiev Európy vo futbale... Foto: TASR/AP, Michael Sohn
Nemecko futbal ME 2024 logo predstavenie Oficiálne logo majstrovstiev Európy vo futbale 2024 počas predstavenia 5. októbra v Berlíne.

Šéfom organizačného výboru ME 2024 je bývalý dlhoročný kapitán nemeckého mužstva Philipp Lahm. Ten dúfa, že sa šampionát bude konať opäť za štandardných podmienok.

„Dúfame, že to bude festival pre každého. Pandémia snáď bude už minulosťou a všetci budú môcť oslavovať a smútiť spoločne,“ vyjadril nádej niekdajší obranca.

Vysvietená strecha Olympijského štadióna v... Foto: SITA/AP, Michael Sohn
ME 2024, strecha, Berlín Vysvietená strecha Olympijského štadióna v Berlíne, ktorá poslúžila ako inšpirácia pre logo ME 2024.

Šampionát sa bude konať na prelome júna a júla 2024. Presný harmonogram zápasov zverejní UEFA budúci rok.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #ME 2024 vo futbale